Tabu
HEALTHSlider

Labioplastia – moft sau necesitate?

Desi de regula nu se vorbeste despre asta, cu totii stim ca femeile sunt extrem de preocupate de aspectul fizic. Exista insa si femei care se pare ca sunt mult mai preocupate decat altele de aspectul labiilor? Ei bine, da! 

O procedura simpla si rapida!

Labioplastia… wait!wait! ce este labioplastia? Este o operatie de estetica genitala ce corecteaza lungimea, grosimea, simetria si forma labiilor mici, remodeland aspectul extern al vulvei.

Unele femei au labiile mici mai mari decat labiile mari, ceea ce poate produce un disconfort fizic dar si psihic. Constiente ca acest lucru ar putea fi deranjant si pentru partenerul de viata, aceastea apeleaza tot mai des la operatiile estetice, de tipul labioplastiei, care implica micsorarea labiilor mici. Vorbim despre o operatie ce se poate face in ambulatoriu, care nu dureaza mai mult de 40-50 de minute si care presupune o incizie ce elimina excesul de piele, oferind mai apoi un aspect placut zonei intime.

Pot exista insa si complicatii…deci informati-va inainte!

De cele mai multe ori hipetrofia labiilor mici are o cauza genetica. Labioplastia nu este o operatie ce ar trebui sa provoace dureri sau o sensibilitate in aceasta zona, insa exista si cazuri in care pot aparea infectii sau hemoragii. Este totodata adevarat ca dimensiunile mari ale labiilor mici pot provoca iritatii, dureri in timpul actului sexual sau al exercitiilor de sport, insa acest lucru difera de la un caz la altul. Spre exemplu, un medic ginecolog nu ar recomanda labioplastia, decat in cazul in care acestea se afla in situatiile mai sus mentionate.

Indicatiile medicului in urma operatiei sunt extrem de stricte, printre acestea numarandu-se: repaus de 24 de ore, folosirea unor articole vestimentare lejere, intreruperea relatiilor sexuale pentru urmatoarele 30 de zile.

Nu este asadar o operatie cu un mare risc, insa este cu adevarat necesara? Ce-i drept, ofera foarte multa incredere femeilor ce au aceasta “problema” si in momentul in care poarta, spre exemplu, anumite piese vestimentare precum costumele de baie, au mai multa stima de sine, insa trebuie sa recunoastem ca multe dintre noi cautam perfectiunea, constiente totusi ca nu exista! Suntem femei si bineinteles ca avem anumite semne de intrebare cu privire la corpul nostru, dar suntem diferiti si ce bine ca suntem! Ati fi uimite sa aflati parerile barbatilor cu privire la acest lucru, de aceea cel mai bine ar fi sa va consultati si cu partenerul de viata inainte de a lua o astfel de decizie. Mai mult decat atat, aproape 20% dintre femei au labiile mici mai mari decat normal, desi si in acest caz normalul este greu definibil.

Daca va intrebati care este pretul unei astfel de operatii, acesta variaza intre 1700-5000 ron.

Ganditi-va bine inainte sa faceti acest pas…

Desi facem multe lucruri pentru a fi pe plac celor de langa noi, ideal ar fi sa invatam sa fim multumiti cu noi insine intai, sa facem lucruri pentru noi, pentru ca mai apoi sa ne indreptam catre ceilalti. Doamnelor, invatati sa fiti in armonie cu trupurile voastre! Increderea in sine este cel mai atragator “accesoriu” pe care o femeie il poate purta!

ARTICOLE SIMILARE

Viciile vor costa mai mult, de la 1 august. Țigările și alcoolul se vor scumpi drastic

Andreea Damian

8 Martie, ziua în care femeile nu primeau flori şi se luptau pentru nişte drepturi elementare

Andreea Damian

[ Paradis Paradis ] Târg de viniluri în București

Ciocîrlan

Nicole Cherry, de nerecunoscut de Halloween

Tabu Tabu

Premiile Oscar 2021. Bijuteriile purtate pe covorul roșu

Andreea Damian

Anamaria Prodan, o nouă intervenție estetică la nivelul feței

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu