Tabu
HEALTH

Bucataria dietetica – orez cu ardei copti

Ingrediente pentru 4 portii

• 400g orez
• 10 ardei kapia
• 2 morcovi
• 3 oua
• 1 telina
• 1 lingura seminte de chimen
• 2 linguri unt
• 2 linguri ulei de masline
• sare, piper

Puneti la fiert orezul in 1,6 litri de apa cu putina sare si cu chimenul. Lasati-l sa fiarba pana cand scade toata apa, apoi acoperiti vasul si lasati-l pana cand orezul se raceste. Adaugati ouale si amestecati bine. Coaceti ardeii pe gratar, pe toate partile. Presarati-i cu un strat de sare fina si puneti-i pentru 10 minute intr-o punga de plastic. In acest fel ii veti putea curata de coaja foarte usor. Ungeti cu unt o tava de chec, in strat mai gros. Asezati pe fundul tavii un strat de fasii de ardei copt, deasupra puneti un strat de orez, peste acesta un alt strat de fasii de ardei si peste el radeti un morcov pe razatoarea mica. Repetati operatiunile pana cand ingredientele se sfarsesc. Deasupra trebuie sa aveti un strat de orez. Stropiti preparatul cu ulei si tineti-l la cuptor pana cand orezul se rumeneste uniform. Lasati-l la racit si abia apoi puteti sa-l scoateti din tava si sa-l taiati in felii.

ARTICOLE SIMILARE

4 moduri de a-ți întări imunitatea înainte de iarnă

Andreea Damian

Cum să oprești sforăitul? Urmează aceste 10 sfaturi!

Andreea Damian

Greșeala pe care o fac toți oamenii! De ce nu ar trebui să mai pui miere în ceai

Andreea Damian

Ce trebuie să respecți dacă nu porți mască de protecție în public

Andreea Damian

5 motive pentru care iti este mereu foame – partea aII-a

realitatea

Rezultatele îngrijorătoarea ale unui studiu: ce se găsește în sarea de bucătărie

Andreea Damian

Scrie un comentariu