Tabu
CULTURESlider

Pokemon Go – cea mai controversata aplicatie a anului 2016

Jocul Pokemon Go a creat o adevarata isterie in jurul sau, atat din partea simpatizantilor, cat si din a celor care critica aplicatia.

Pokemon Go este un joc pentru mobil, bazat pe locatie si pe realitate augmentata, dezvoltat de Niantic. Acesta a fost lansat luna aceasta pentru dispozitivele iOS si Android. Ideea jocului este sa capturezi cat mai multi Pokemoni (Gotta catch ’em all), sa ii cresti, sa ii antrenezi si sa te lupti cu alti jucatori pentru capturarea Gym-urilor.

Pokemon-Go-cea-mai-controversata-aplicatie-a-anului-20162De ce sa joci Pokemon Go?

Pentru ca este fun. Este un joc simplu, la indemana oricui, nu ai nevoie de cine stie ce cunostinte in ale gaming-ului si nici nu e nevoie sa cunosti personajele dinainte, desi asta ar face urmarirea lor chiar mai distractiva.

Pentru ca faci miscare. Daca in mod normal rutina ta este constituita din mers acasa – birou – acasa – eventual iesit putin cu prietenii – dormit, jocul ti-o va schimba putin si nu cred ca iti va strica. Pentru performante cat mai bune in joc, trebuie sa te plimbi. Trebuie sa gasesti Poke-Stop-uri, pe care le vezi pe harta, impreuna cu o imagine reala din zona. Daca te plimbi, ai sanse mult mai mari sa gasesti Pokemoni, sa cresti in nivel pentru ca acumulezi experienta. De asemenea, pentru a cloci ouale de Pokemoni, trebuie sa parcurgi intre 2 si 10 km, in functie de ou.

Pentru ca ajuta la socializare. Ia-ti prietenii si plimbati-va impreuna dupa pokemoni. Interactioneaza cu alti oameni care se joaca, pentru ca nu iti va fi greu sa ii recunosti. Pe facebook deja s-au creat grupuri in care jucatorii de Pokemon Go isi dau sfaturi pentru a juca mai bine. Practic s-a creat o comunitate a jucatorilor, iar asta nu este un lucru rau.

Pokemon-Go-cea-mai-controversata-aplicatie-a-anului-20163Care sunt dezavantajele aplicatiei Pokemon Go?

In primul rand, iti consuma bateria foarte repede. Pentru a putea sa te joci, trebuie sa ai GPS-ul pornit, iar asta, impreuna cu ecranul pornit, sunt mancatoare de baterie. Rezolvarea este sa iti achizitionezi o baterie externa, pentru a putea prelungi plimbarea.

Au existat cazuri in care s-au produs accidente din cauza jucatorilor de Pokemon Go. Aici, sincer, nu este vina jocului. Cand deschizi aplicatia, te atentioneaza ca trebuie sa stai in alerta la tot ce se intampla in viata reala, in jurul tau. De altfel, nu este nevoie sa stai mereu cu ochii in ecran, jocul te atentioneaza cand ai un Pokemon in zona. Asadar, cel mai probabil accidentele respective ar fi putut avea loc si daca omul se juca orice alt joc, isi dadea mesaje sau se uita pe Facebook.

Pokemon-Go-cea-mai-controversata-aplicatie-a-anului-20164Poate fi periculos pentru copii. Daca nu sunt supravegheati, este posibil ca acestia sa nu fie atenti la ce ii inconjoara si pot avea loc accidente. Cel mai bine ar fi, daca acestia vor sa se joace, iar parintii sunt de acord, sa fie supravegheati. Din nou, asta este o regula generala pentru jocurile de pe telefon.

Pot aparea diversi talhari care sa profite de cei care sunt in cautarea Pokemonilor si stau cu telefonul „la vedere”. De aceea, cel mai bine este sa nu te plimbi singur de nebun, noaptea si daca ai chef de plimbari nocturne sa le faci impreuna cu gasca. Astfel este mai greu sa fii atacat.

Haters gonna hate

Nu cred ca exista ceva care sa aiba succes si sa nu aiba parte de hateri. Intra in definitia succesului.

Pokemon-Go-cea-mai-controversata-aplicatie-a-anului-20165Dupa cum spuneam de la inceput, pe langa milioanele de utilizatori ai aplicatiei Pokemon Go, entuziasmati de aparitia jocului, au aparut si foarte multi hateri. Acestia isi sustin punctele de vedere pe Facebook sau alte retele de socializare, sau in viata reala.

Parerea mea este ca daca urasti o aplicatie doar pentru ca are succes si este placuta de foarte multi oameni, nu te face mai presus decat cei care sunt obsedati de joc. Din contra, este tot o forma de obsesie.

In concluzie, Pokemon Go este o aplicatie mobila care a cucerit toata lumea, pentru ca a fost foarte bine gandita. Cat timp este folosita cu masura si cu atentie fata de mediul exterior jocului, este absolut inofensiva si amuzanta. De altfel, niciun exces nu este bun!

ARTICOLE SIMILARE

Puya reacţionează după ce fost prins drogat la volan

Andreea Damian

Inna, mămică? Primele declaraţii despre sarcină: „Sunt fericită”

Andreea Damian

Rochia decupată: descoperă tendința care a fermecat vedetele din România

Andreea Damian

Rapperul american Coolio, cunoscut pentru melodia ”Gangsta’s Paradise”, a murit la 59 de ani

Andreea Damian

Fotomodel de talie internațională, apropiat lui Kate Moss, găsit mort în casă

Andreea Damian

De ce oamenii simt mai multă durere când vremea este rece și umedă

Andreea Damian

Scrie un comentariu