Tabu
LIFESTYLESlider

Racoarea verii – Rulada inghetata in trei straturi

Vara este facuta special pentru inghetata. Sunt convinsa de asta! Si cum o gasim pe piata in toate sortimentele posibile, de ce sa nu profitam sa cream un desert absolut delicios si care sa ne racoreasca in zilele caniculare?

Reteta este pentru 6 portii, iar durata aproximativa de preparare este de 35 de minute + 4-5 ore la congelator.

Ingrediente

  • Ulei
  • 150g pesmet din biscuiti cu ciocolata sau cacao
  • 300g inghetata de vanilie
  • 300g inghetata de ciocolata
  • 300g inghetata de fistic
  • Fructe proaspete, sos de ciocolata, pentru servire

Modalitate de preparare

Ungeti cu ulei o tava de chec si apoi tapetati-o cu folie de plastic. Puneti in tava inghetata de vanilie, repartizati-o in strat uniform, apoi presarati deasupra jumatate din cantitatea de pesmet.

Puneti tava la congelator pentru 15 minute, apoi peste pesmet intindeti cu o spatula inghetata de ciocolata. Presarati pesmetul ramas in strat uniform si puneti, din nou, tava la congelator pentru 15 minute.

Intindeti ultimul strat, din inghetata de fistic si puneti tava la congelator pentru mai multe ore.

Scoateti tava din congelator cu 10 minute inainte de servire. Pentru a scoate rulada, trageti de folia de plastic si rasturnati apoi rulada pe un platou. Taiati-o in felii cu un cutit incalzit si puteti orna cu fructe si sos de ciocolata, la servire. De asemenea, puteti presara scortisoara deasupra.

Vezi si: 

http://www.tabu.ro/dulciuri-de-vara-placinta-mojito/ 

http://www.tabu.ro/desert-de-vara-budinca-din-cirese/ 

http://www.tabu.ro/un-desert-racoritor-prajitura-cu-mere/

 

ARTICOLE SIMILARE

Cu ce își ocupă timpul Andreea Raicu în izolare

Tabu Tabu

Micul dejun: ce să mănânc dimineața în funcție de nevoile mele

Andreea Damian

Ce mult s-a îngrăşat Nicoleta Luciu! I se văd colăceii

Ego for Bentley a parcat la The Place

realitatea

Cele trei zodii orientate spre afaceri

Andreea Damian

Uite cum si-a modificat Bianca Dragusanu buzele! Asa de mari nu le-a avut niciodata!

Scrie un comentariu