Tabu
What's hot

Top 10 citate din interviurile Tabu / 2013

E de bonton să începi noul an cu retrospective. Drept care, o facem şi noi. Am intervievat teribil de multă lume în 2013; dar ce citiţi mai jos sunt acele vorbe de duh care m-au făcut să explodez de râs de trei ori, ca-n bancul cu blonda: o dată la enunţ, o dată la scoatere de pe reportofon şi o dată acum juma’ de oră, când mi-am zis: “Ce-ar fi să fac eu un top de citate?” Aşadar, s-o luăm pe invers, după bunul obicei al topurilor:

Locul 10: Categoria „Sănătate şi virtute”

Lia Bugnar (cel mai frumos dramaturg român în viaţă)

„Ne-am dat mâna şi am zis: ‚A fost o plăcere să fim căsătoriţi!’. Ştiu că sună fals ca-n filme proaste, dar noi chiar am făcut-o, în faţa notariatului. Calitatea unei iubiri n-o dă cantitatea. Dacă vanitatea o ia pe dinaintea înţelegerii faptului că e posibil ca un om să nu te mai iubească, ţi se pare ceva inacceptabil şi poţi să începi să lupţi. Dar e o luptă foarte proastă. Unele lucruri nu se pot truca. Uite, Madonna e un artist muncitor, expert în PR, întoarce banii cu lopata – dar n-a reuşit să aibă voce. Când cântă live, cântă prost. Aşa e şi cu iubirea.”

Locul 9 – Categoria “Get The Funk Out” 

Kapushon (rapperul care a pus “liga” în “mămăligă”)

„Deci, eram în transport spre casă şi, deodată, mi s-a părut straniu că afro-americanii vorbesc foarte vajnic şi foarte răutăcios şi cu foarte multă agresivitate în voce, necătând la tematica piesei. Deci, bine, atunci când se povesteşte despre nişte chestii banditeşti, cum des se întâlnesc în piesele negrilor de rap, e înţeleasă agresivitatea şi răutatea din ochii povestitorului, însă sunt multe piese unde se vorbeşte pur şi simplu despre o distracţie, despre nişte fete, ba chiar despre dragoste! Dar ei povestesc cu aceeaşi agresivitate şi îngâmfare.”

Locul 8 – Categoria „Dezbracă-te, că vreau să-ţi vorbesc”

Nicoleta Lefter (actriţă cu temperament şi temperatură)

„Eram extrem de dezinhibată şi n-aveam pic de control. De exemplu, când eram mică-mică, învăţam poezii, iar când veneau prietenele soră-mii în vizită, mă dezbrăcam complet, apăream în sufragerie în pielea goală şi începeam să recit. Fetele alea se uitau lung la mine: „Soră-ta asta nu-i prea sănătoasă!” (…) Cum ar fi să ne întâlnim pe Calea Victoriei, eu goală, tu goală, fiecare fugind spre următorul job? Ar fi frumos să nu existe lucruri. Am trăi cu toţii fericiţi.”

Locul 7 – Categoria “Ba îmbracă-te la loc”

Cornel Ilie (leader trupa Vunk, care rimează şi cu punk, şi cu funk)

„Nu mă las uşor cunoscut. Nu cred că e interesant nici pentru interlocutor să dai totul din prima. N-aş avea nici o atracţie pentru o persoană fără mister. Cel mai erotic lucru e dat de semnele de întrebare cu care te lasă persoana respectivă. Dacă ar veni la mine o fată goală şi m-ar invita în pat, ar fi complet neinteresant. Îmi plac lucrurile pe care nu le văd.”

Locul 6: Categoria „Când s-o-mpărţit norocu’ / Fost-am eu dus la lucru”.

Maria Răducanu (roşcata jazzului românesc)

„Mi s-au pus diverse etichete. De exemplu, pe când era fiică-mea elevă, vine într-o zi la mine: „Mamă, tu eşti feministă?” „Nu, de ce?” „Că m-au întrebat colegele la şcoală.” „Nu, mămică, nu-s feministă. Vreau doar să avem din ce să plătim întreţinerea şi să mâncăm.”

Locul 5: Categoria „Aşteptându-l pe Godot”

DSC_8655

Ducu Darie (regizor blocat în biroul de director al Teatrului Bulandra)

„Sigur, spectacolele trebuie să aibă imagine. Dar dacă imaginile respective nu sunt neapărat necesare, ajungi ca în povestea aia a lui Caragiale cu maiestatea-sa regina Carmen Sylva, care avea veleităţi de autoare. Şi într-o zi îi citeşte lui Caragiale o nuvelă scrisă de ea. Povestea era despre cineva care se rătăceşte într-o pădure şi, la un moment dat, vine un criminal, să-l omoare. Şi descrierea pleacă de la mâna criminalului care se ridică-n aer, şi continuă cu sclipirea stelelor, cu foşnetul copacilor, cu un muget care se aude în zare şi tot aşa. Şi la un moment dat, Caragiale, nemaisuportând, zice: „Dar izbiţi odată, maiestate!”.

Locul 4: Categoria „Do the Limbo Dance”

Ada Solomon (femeia care l-a eclipsat pe Călin Netzer la Ursul de Aur)

„Bunică-mea era foarte hâtră. De la ea am deprins autoironia. Avea nişte zicale simpatice. „Soarele de şapte coţi pe cer şi tu dooormi, măi maică. Păi pe lumea cealaltă ce-ai să mai faci?” Ea se trezea mereu la şapte dimineaţa, chiar dacă n-avea treabă. Era îndrăgostită de tenis, îl adora pe Andre Agassi. Şi-i plăcea BorisBecher – aşa îi zicea. Îl iubea mai mult pe Ţiriac decât pe Năstase, îl găsea mai serios. Citea Informaţia şi Săptămâna, şi le şi comenta foarte amuzant. Nu înţelegea de ce trebuie folosită maşina de spălat. Pentru ea, cada era un lucru foarte bun. Chiar mai bun decât albia de râu. Drept care, punea cearşafurile în cadă, cu ceva săpun de casă, apoi se suia peste ele şi le călca într-un dans ritualic. Era amuzant să faci asta la etajul 10, în mijlocul Bucureştiului.”

Locul 3. Categoria „Vreau o ţară ca afară”

Alexandru Papadopol (băiatul cuminte din toate serialele Pro TV)

„Am plecat cu trenul. La clasa I, pentru că zicea mama că sunt scaune mai comode. Şi era frica asta teribilă de jaf – pe atunci, se întâmplau chestii de genul ăsta, prin trenuri. În Ungaria, era aceeaşi problemă. Nimerisem în compartiment cu unu’ care lucra la pompieri, sau aşa ceva, şi se ducea la un curs de perfecţionare în străinătate. Ăla a legat uşa de la compartiment cu un cauciuc special. „Ăştia vin peste noi să ne fure!” Până în Austria, n-am coborât din tren deloc. (…) „Apoi, am ajuns la München. Mă aşteptam să văd ceva conform miturilor despre Germania care circulau pe atunci la noi în ţară: „Dom’le, în Germania se spală trotuarele cu Dero”, etc. În schimb, prima imagine pe care am văzut-o când am coborât din tren a fost un boschetar care dormea pe peron. Apoi, l-am observat pe tata. L-am întrebat: „Ce-i cu ăsta?” Şi mi-a spus: „Este un om care nu are serviciu, aici, în Germania”.

Locul 2. Categoria „Ţuica Sunrise”

Alexandru Dabija (regizor itinerant)

„Fratele bunicului meu, pe care-l chema ca pe mine, Alexandru Dabija, scria o istorie a familiei. Nu ştiu ce s-a ales din ea până la urmă, pentru că suntem o familie destul de împrăştiată şi total neserioasă. Dar erau caiete întregi, pe care moş Alexandru le umplea. Familia Dabija era vestită mai ales prin voievodul Moldovei, Istrate Dabija, pe care l-a dat; el era vestitul beţiv care apare şi-n poemul lui Eminescu. Legenda zice că a renunţat la o bătălie cu turcii, a făcut pace, pentru că era beat criţă.”

Locul 1. Categoria „Aaaaaaaa-tât!”

Angela Gheorghiu (diva magna summa cum laude)

„Văd, de exemplu, titluri de ziare care spun că am cântat cu Sting. Eu n-am cântat cu Sting! Eu sunt Angela Gheorghiu; el a cântat cu mine!”

ARTICOLE SIMILARE

Ştiaţi de ce bărbaţii puternici sunt infideli?

realitatea

Giulia – cum are grija de tenul ei, iarna

Castiga una din cele 5 invitatii duble la Bucharest Fashion Week

realitatea

Mihaela Rădulescu, SCANDAL MONSTRU în aeroport

Glorie, esec, sperante: Cea mai celebra fetita romanca de la TV se intoarce!

realitatea

Cele mai simpatice scrisori trimise de copii lui Mos Craciun / “Ce gras esti!”

realitatea

8 comentarii

Scrie un comentariu