Home > Agenda > „Cătun fericit”, o comedie muzicală pentru tineri, în premieră la Cinemateca Eforie

„Cătun fericit”, o comedie muzicală pentru tineri, în premieră la Cinemateca Eforie

„A fost odată un moş şi-o babă. Cristache şi Ochioasa. Căsuţa lor era situată într-un cătun de o frumuseţe mirifică, împrăştiat pe câteva dealuri şi văi, ai cărui locuitori începuseră de câţiva ani buni să-l părăsească. Celor doi le-ar fi ajuns pensiile, dacă nu s-ar fi pricopsit, acum la bătrâneţe, cu vreo 15 copii, de care să aibă grijă până când li se întorc părinţii, plecaţi la muncă în străinătate. Bine că e doar pe durata vacanţei de vară.”

Altfel spus, în ziua de vineri, 9 noiembrie, de la ora 16:00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române (Str. Eforie nr. 2) va găzdui premiera filmului CĂTUN FERICIT, o comedie muzicală abordând un subiect de o dureroasă actualitate. La premieră vor lua parte realizatorii şi copiii-actori care joacă în film. Genul comediei muzicale este unul foarte rar întâlnit în România, iar regizorul, Dumitru Cucu, se află deja la al doilea film de această factură.

Filmul, cu scenariul şi muzica semnate de cunoscutul compozitor Dumitru Lupu, are la bază un adevăr trist al României zile­lor noastre: copiii abandonaţi pe la rude ori vecini de părinţii lor, a­traşi de mirajul banilor din stră­inătate. Totuşi, dat fiind că este vorba de o comedie muzicală pentru tineret, finalul va fi unul fe­ricit, după cum se poate deduce şi din titlul filmulu

Articole asemanatoare
spectacole
Spectacolele în aer liber ar putea fi reluate din 15 iunie. Iată în ce condiţii
Ce piese de teatru vedem in saptamana 28 noiembrie – 4 decembrie
Ce piese de teatru vedem in saptamana 21-27 noiembrie
Jazz şi teatru la Sala ArCuB

Comenteaza acest articol

„Cătun fericit”, o comedie muzicală pentru tineri, în premieră la Cinemateca Eforie

by   1 min
0