Tabu
Image default
What's hot

„Ciobănaş cu turma de oi” de Nicolae Grigorescu vânduta cu 195.000 €

Bucureşti, 13 iunie – Mai mult de 1.000 de iubitori ai artei de patrimoniu din Bucureşti şi Chişinău au participat, seara trecută, la o licitaţie organizată în premieră  de Artmark pentru pieţele de artă din România şi Republica Moldova. Licitaţie care a reunit 192 de opere ale unor artişti majori din cele două ţări şi seară a unit, prin intermediul unui video-wall, participanţii din două spaţii diferite: J. W. Marriott Bucharest Grand Hotel şi Palatul Republicii (Parlamentului) din Chişinău.

„Ciobănaş cu turma de oi” de Nicolae Grigorescu, pictură celebră din 1901, a fost vândută cu 195.000 €, intrând pe locul al nouălea în clasamentul celor mai importante vânzări de artă din România. O operă la fel de importantă oferită în Licitaţia de Vară, „Nud văzut din spate” de Nicolae Tonitza a fost adjudecată cu 110.000 €, devenind a şaptea vânzare în ordinea valorii, în istoricul tranzacţiilor autorului.

Licitaţia de Vară a înregistrat rezultate excepţionale sub toate aspectele, iar vânzările totale au atins 1.332.400 € fiind adjudecate 185 de loturi. Participanţi din Republica Moldova au întâlnit, pentru prima dată, o sală  plină şi energică, cât despre cei din Bucureşti, aceştia au fost prezenţi la cea mai aşteptată manifestare a pieţei româneşti de artă din această vară.

ARTICOLE SIMILARE

BANICA recunoaste relatia cu LAVINIA! Cum a reactionat ANDREEA MARIN

realitatea

FOTO-GHICITOARE: Al cui e acest fund fantastic?

Boala ANTONIEI dezvaluita de socrul ei

Fotografie – Sufletul satului romanesc: Bucovina

realitatea

CEA MAI SEXY actrita din lume, votata de 75 milioane de telespectatori!

Michi de la «Şuie Paparude», în comă de gradul III dupa infarctul suferit

Scrie un comentariu