Home > What's hot > „Ciobănaş cu turma de oi” de Nicolae Grigorescu vânduta cu 195.000 €

„Ciobănaş cu turma de oi” de Nicolae Grigorescu vânduta cu 195.000 €

Bucureşti, 13 iunie – Mai mult de 1.000 de iubitori ai artei de patrimoniu din Bucureşti şi Chişinău au participat, seara trecută, la o licitaţie organizată în premieră  de Artmark pentru pieţele de artă din România şi Republica Moldova. Licitaţie care a reunit 192 de opere ale unor artişti majori din cele două ţări şi seară a unit, prin intermediul unui video-wall, participanţii din două spaţii diferite: J. W. Marriott Bucharest Grand Hotel şi Palatul Republicii (Parlamentului) din Chişinău.

„Ciobănaş cu turma de oi” de Nicolae Grigorescu, pictură celebră din 1901, a fost vândută cu 195.000 €, intrând pe locul al nouălea în clasamentul celor mai importante vânzări de artă din România. O operă la fel de importantă oferită în Licitaţia de Vară, „Nud văzut din spate” de Nicolae Tonitza a fost adjudecată cu 110.000 €, devenind a şaptea vânzare în ordinea valorii, în istoricul tranzacţiilor autorului.

Licitaţia de Vară a înregistrat rezultate excepţionale sub toate aspectele, iar vânzările totale au atins 1.332.400 € fiind adjudecate 185 de loturi. Participanţi din Republica Moldova au întâlnit, pentru prima dată, o sală  plină şi energică, cât despre cei din Bucureşti, aceştia au fost prezenţi la cea mai aşteptată manifestare a pieţei româneşti de artă din această vară.

Articole asemanatoare
Celebritati nascute pe 15 mai!
De Martisor, daruieste arta de la AraArt!
Arta tainuita se descopera la Artmark
Galeria de arta si Casa de licitatii AraArt

Loading...

Comenteaza acest articol

„Ciobănaş cu turma de oi” de Nicolae Grigorescu vânduta cu 195.000 €

by   1 min
0