Home > „Spectacolul este de vis, asa cum se cuvine sa fie un basm”

„Spectacolul este de vis, asa cum se cuvine sa fie un basm”

Teatrul Vienez de Copii anunta o noua reprezentatie a spectacolului „Risipitorul”, de Ferdinand Raimund, miercuri, 7 noiembrie 2012, orele 19.00. Este un spectacol cerut de publicul bucurestean si programat suplimentar, ca urmare a succesului de care s-a bucurat in aceasta toamna ministragiunea sustinuta de trupa de copii.

Un musical cu accente de umor, intrepretate de la naiv-strangaci la exceptional, au facut din textul cu accente tragice al „Risipitorului”, un spectacol insufletit si ludic ce destinde si binedispune. An de an, spectacolele pregatite de Teatrul Vienez de Copii sunt asteptate cu bucurie si sunt un succes, dar anul acesta, „Risipitorul” a fost peste asteptari si cerut in continuare de public. Desi stagiunea urma sa aiba ultima reprezentatie duminica, 4 noiembrie, entuziasmul cu care spectacolul a fost primit de public a determinat programarea unei noi reprezentatii.

“Nu mi-am imaginat ca atat de multi copii adunati la un loc pot fi asa de atenti, promti si bucurosi in tot ceea ce au de facut. A fost fascinant sa ii vad cum parcurg pas cu pas drumul pana la personaj, cum inteleg si capata usurinta si placere, cum se lupta , uneori cu lacrimi si in final izbandesc.” – Laura Vasiliu, protagonista filmului “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, in regia lui Cristian Mungiu, si unul dintre instructorii trupei de copii.

Copii sunt, in primul rand, talentati. Este  remarcabil faptul ca sunt evident vizibile progresele pe care le fac in ceea ce priveste in special intensitatea vocala. Spun asta pentru ca stapanesc cu glasul lor sala ca niste actori maturi si au capacitatea de a fi liberi pe scena si de a-si asuma personajul.” – Nicolae Mandea, decanul Facultatii de Teatru din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica. “Am venit sa vad Risipitorul pentru ca vazusem spectacolele “Visul unei nopti de vara” si “Bolnavul inchipuit”, jucate tot de Teatrul Vienez de Copii. Metoda doamnei Rotter este foarte interesanta dar si reprezentativa pentru un anumit drum in pedagogia teatrala si eram foarte curios sa vad cum evolueaza acesta colaborare a Teatrului Vienez de Copii aici, in Romania.” – Nicolae Mandea.

“Spectacolul final a fost de vis, asa cum se cuvine sa fie un basm. Candoarea si talentul acestor copii au facut sa nu se simta efortul depus, dar cu totii stim in inimile noastre ce presupune performanta. I-am vazut cum se deschid ca niste flori in lumina reflectoarelor si cum jocul lor capata profunzime si siguranta. E un cadou frumos facut de doamna Sylvia Rotter copiilor romani. Chiar daca nu e tot timpul aici, in Romania, in momentul in care apare aceasta minunata actrita austriaca ai senzatia ca esti fata in fata cu Mary Poppins . Noi ii invatam sa mearga, dar cand vine Sylvia copilasii nostrii zboara.” – Laura Vasiliu.


Loading...

Comenteaza acest articol

„Spectacolul este de vis, asa cum se cuvine sa fie un basm”

by   1 min
0