Tabu
Image default
lifestyle

Cum să aveți grijă de cizmele și ghetele din piele

Cizmele din piele sunt făcute pentru a fi folosite, indiferent dacă vă plimbați pe străzile orașului îmbibate de ploaie, pe peluze cu iarbă sau pe cărări de pământ. Totuși, acele ghete de toamnă de damă nu trebuie să se strice. Aici intervine îngrijirea atentă și adecvată a cizmelor.

Dacă nu știți cum să îngrijiți corect cizmele și ghetele din piele, este mai mult decât în regulă. Acest ghid util va acoperi toate aspectele legate de pregătirea, curățarea, condiționarea și depozitarea acelor perechi de ghete de toamnă de damă pentru a le maximiza longevitatea, minimizând în același timp orice defecte inestetice sau inutile cauzate de aventurile și activitățile zilnice.

Există modalități de a vă proteja încălțămintea din piele încă de la început, dar asta nu înseamnă că sunteți scutită de la pmai întâlni piele pătată. Iar dacă pantofii dvs. din piele sunt deja murdari, singurul mod de acțiune este să îi curățați.

Înainte de a trece direct la treabă, luați-vă câteva minute pentru a aduna materialele necesare, astfel încât să puteți parcurge cu ușurință următorii pași de îngrijire a încălțămintei.

 • Îndepărtați șireturile – Sigur, șireturile dvs. pot fi și ele murdare, dar nu au nevoie de aceeași atenție ca și fețele unor ghete de toamnă de damă? Nu fiți confuză cu privire la ceea ce sunt fețele din piele, ele sunt doar partea superioară a cizmei. Puteți chiar să vă puneți șireturile în mașina de spălat în timp ce vă apucați de treabă cu pielea în sine.
 • Curățați murdăria liberă – Înainte de a începe curățarea în profunzime, ne vom ocupa mai întâi de lucrurile mai ușoare. Folosind o perie sau o cârpă, ștergeți cizmele și îndepărtați orice murdărie sau resturi libere care ar putea fi agățate de piele. Acest lucru va face ca procesul să fie mai ușor și mai puțin murdar.
 • Adăugați săpun – Amestecați o soluție de apă caldă și detergent de vase delicat. Înmuiați o cârpă moale în această soluție. Stoarceți cârpa astfel încât să nu mai rămână exces de soluție pe ea. Acum, folosiți acea cârpă pentru a vă șterge cizma, adăugând mai multă soluție după cum este necesar.
 • Clătiți – Luați o altă cârpă. Umeziți această cârpă cu apă curată – fără detergent de data aceasta – și folosiți-o pentru a vă șterge acea pereche de ghete toamna dama, îndepărtând orice exces de spumă. Din nou, puteți umezi din nou cârpa dacă este nevoie, dar evitați să folosiți prea multă apă, deoarece nu doriți să înlocuiți petele de murdărie cu daune cauzate de apă.
 • Uscați cu prosopul – Luați o altă cârpă sau un prosop. În timp ce cerințele de mai multe prosoape pot părea exagerate, este important ca fiecare cârpă nouă să fie cu adevărat curată pentru a evita deteriorarea accidentală. Folosiți acest prosop pentru a vă usca cizmele cât mai bine posibil. Cizmele vor fi încă umede după acest pas, ceea ce este absolut în regulă.
 • Uscare la aer – Acum, așteptăm. Este posibil să dureze până la 48 de ore până când cizmele dvs. sunt complet uscate. Nu încercați să grăbiți procesul. Folosirea căldurii, cum ar fi un uscător de păr sau chiar și simpla expunere a unor cizme sau bocanci de dama la soare, poate crăpa și deteriora pielea.

Îngrijire după curățare: Condiționare

Cizmele se aseamănă mult cu părul nostru. Bine, deci nu este chiar adevărat, dar există un lucru pe care cizmele și părul nostru îl au în comun.

Pentru cele mai bune rezultate după curățare, trebuie să aplicați un balsam de îngrijire a pielii. Condiționarea cizmelor oferă un strat de protecție împotriva petelor, le oferă o strălucire plăcută și hidratează pielea pentru a preveni crăparea. Există multe tipuri diferite de balsam pentru piele, dar indiferent de cel pe care îl folosiți, procesul de condiționare este similar:

 • Odată ce cizmele sunt uscate, luați o cârpă curată (da, o altă cârpă) și aplicați o cantitate mică de balsam. Aveți grijă să nu folosiți în exces balsamul pentru piele. O cantitate mică merge foarte departe, iar o cantitate prea mare poate merge prea departe.
 • Frecați balsamul pe întreaga cizmă. Fiți blând în timpul aplicării, deoarece pielea respiră în mod natural și va putea absorbi balsamul fără prea mult efort din partea dumneavoastră.
 • După ce ați balsamat întreaga încălțăminte, puneți-o la loc pentru a o lăsa să se usuce. Acest lucru va mai dura probabil câteva ore.
 • Odată ce pielea este complet uscată, ștergeți orice exces de balsam.

Acest proces va ajuta la prelungirea duratei de viață a cizmelor și la îmbunătățirea aspectului. Țineți cont de faptul că imediat după condiționare, cizmele dvs. pot arăta ușor mai întunecate. Acest lucru este normal, iar culoarea se va estompa înapoi la ceea ce a fost (mai puțin murdăria acumulată pe care v-ați obișnuit să o vedeți) cu timpul.

Adăugați un pic de strălucire suplimentară: Lustruirea

Deci, acum am terminat și suntem gata să purtăm acele ghete de toamnă de damă din nou, nu-i așa? Aproape. Mai este doar un singur pas și, deși ar putea fi tentant să săriți peste el, acesta va face ca cizmele dvs. să strălucească ca și cum ar fi noi.

Lustruirea cizmelor este relativ simplă. Trebuie doar să urmați acești pași simpli:

 • În primul rând, găsiți o cârpă curată (dacă nu le-ați folosit pe toate în timpul curățării profunde) sau o perie cu peri ușori, cum ar fi o perie de păr de cal.
 • Aplicați o mică cantitate de cremă de pantofi sau de ceară pentru piele, în funcție de tipul de piele pe care o purtați.
 • Folosiți cârpa sau peria pentru a vă lustrui ușor cizmele până când observați că lucesc.

ARTICOLE SIMILARE

Jessica Simpson, agresată într-un bar

realitatea

După Lucian Mitrea este rândul lui Alex Velea de a face declaraţii

Noi detalii socante despre inmormantarea lui DINU PATRICIU

Iată cum arată cea mai grasă femeie din Marea Britanie – FOTO

realitatea

Jennifer Aniston nu s-a întâlnit cu Brad Pitt

realitatea

Craig David în România

realitatea

Scrie un comentariu