Potrivit statisticilor, 80% dintre femeile cu cancer ovarian sunt diagnosticate într-un stadiu avansat, iar 70% dintre aceste femei mor.

"A fost nevoie de doi ani și de opt doctori diferiți pentru ca eu să primesc un diagnostic corect. Diagnosticarea incorectă sau prea târzie a cancerelor afectează milioane de femei din întreaga lume. Femeile trebuie să învețe să identifice primele simptome ale bolilor și să fie informate despre testele disponibile pentru diagnosticarea cancerului", a subliniat actrița americană. 

Fran Drescher le recomandă femeilor să meargă o dată pe an la un control ginecologic, deoarece depistarea precoce a cancerului de sân sau a celui de col uterin este cel mai important lucru pentru a putea învinge boala.

Cunoscută în special din serialul TV de comedie "Dădaca", Drescher a fost numită, pe 8 septembrie, emisar al Departamentului de Stat al Statelor Unite pe probleme de sănătate a femeii. În prima sa misiune în această funcție, ea va vizita România, Ungaria, Kosovo și Polonia. Å¢ara noastră a fost prima aleasă de actriță, deoarece străbunica sa a fost româncă.

Actrița americană susține eforturile fundației "Renașterea" de prevenire a cancerului de sân și de col uterin. Ea va aprinde, miercuri, lumina roz pe Arcul de Triumf, cu ocazia zilei în care are loc Inițiativa Mondială de Iluminare. Cu acest prilej, clădiri reprezentative din întreaga lume sunt luminate în roz, culoarea luptei împotriva cancerului la sân.

Fran Drescher, care a fost diagnosticată cu cancer uterin în urmă cu opt ani, a scris o carte despre experiența sa de luptă împotriva bolii și a înființat o fundație de prevenire și luptă împotriva cancerului la femei.