Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

10 cărți superbe pe care orice femeie ar trebui să le citească

Femeilor le plac tot felul de cărți. Unele preferă genul romantic, altele inspiraționale, realiste și cu un conflict puternic. Deși nu toate sunt povești despre iubire, să fim sinceri, dragostea este subiectul a aproape tuturor cărților.

Lectura este una dintre activitățile recreaționale preferate de femei. Lectura le face să ajungă pe meleaguri nemaiîntâlnite, le ajută să călătorească cu ochii minții, le deconectează de cotidian. Uneori, o carte citită la momentul potrivit îți poate schimba viața.

Iată 10 cărți de citit vara aceasta!

Cerul nu iartă pe nimeni – este un roman al scriitoarei germane Erich Maria Remarque. Acest roman este o poveste despre pasiune și iubire, ambientată în 1948 pe un fond de curse auto. Cartea este inspirat de șoferul de curse Alfonso de Portago. Povestea sfâșie cititorul și apoi pune piesele la loc, schimbând complet mesajul general. Această poveste ne învață valoarea vieții și să nu ne fie frică de moarte.

Chocolat – un roman rafinat, cu arome de ciocolată, caramel, brioșe proaspăt coapte și mister. Două personaje minunate – o mamă și o fiică – ajung în orașul Lansquenet-sous-Tannes. Deschid un magazin de ciocolată, iar viața orășenilor se schimbă pentru totdeauna. Această carte fermecătoare arată că fiecare femeie are o notă de vrăjitorie în ea; trebuie doar să știe cum să o folosească.

Povestea slujitoarei – un roman distopic, o operă de science-fiction sau de ficțiune speculativă. Romanul este scris de autoarea canadiană Margaret Atwood. Autoarea crează o lume nouă, în care femeile nu au dreptul să muncească, să iubească, să citească, să scrie sau să aibă proprietăți. Li se interzice să facă jogging dimineața și să facă picnic seara. Nu au voie să se recăsătorească. Le-a rămas o singură opțiune – să fie servitoare. Acesta este un roman profund emoționant care ne învață valoarea libertății.

Cel mai de preț cadou – Nicholas Sparks scrie o proză minunată, ușor de citit. Acest roman este atât de natural și realist încât vrei să crezi fiecare cuvânt în el, iar stropirea de mister nu face decât să-l îmbunătățească.

Jurnalul unei tinere fete – Anne Frank s-a născut în 1929. A murit într-un lagăr de concentrare la vârsta de 15 ani. Anne și-a ținut jurnalul când s-a ascuns timp de doi ani cu familia în timpul ocupației naziste din Olanda. Acest jurnal a primit o atenție largă în întreaga lume.

Înainte să te cunosc este o carte scrisă de Jojo Moyes. Louisa este o fată obișnuită care trăiește o viață confortabilă și plictisitoare. Will este un om de afaceri de succes, viguros. Dar într-o zi, totul se schimbă; Will suferă un accident rutier și sfârșește într-un scaun cu rotile, fără dorință de a trăi, iar Lou devine asistenta sa. Povestea lor emoționantă îl învață pe cititor că dificultățile pot fi depășite.

Lolita (Vladimir Nabokov) este o carte scandaloasă, revelatoare, care a încântat cititorii de pe tot globul. Evocă emoții contradictorii. Unii spun că este o poveste șocantă despre păcat, cu detalii anatomice inutile; alții se îndrăgostesc de acest roman de la prima pagină, intoxicați cu stilul . Pentru mulți, acest roman va rămâne un imn al „iubirii la prima vedere, la ultima vedere și pentru veșnicie”.

Iubita locotenentului francez (John Fowles) – În fiecare zi, o tânără în negru stă pe malul mării și se uită la valuri. Într-o zi, un tânăr o observă. El urmează să se căsătorească cu o altă femeie … și totul începe să meargă prost. Se va căsători cu ea sau va da frâu pasiunii sale? Tu alegi. Fowles a scris două versiuni ale scenei finale pentru a arăta cât de personal este sensul conștiinței.

Dragă viață (Alice Munro) – Trăsătura caracteristică a poveștilor scrise de Alice Munro, câștigătoare a premiului Nobel, este că s-ar putea să întâlnești o poveste similară cu cea din viața ta. Existența personajelor lui Munro este aproape factuală. Punctul forte al ficțiunii lui Munro este compasiunea ei față de personajele sale, iar Dragă viață o demonstrează în deplină măsură.

Mănâncă roagă-te iubeşte (Elizabeth Gilbert) – Aceasta este o poveste autobiografică a unei femei moderne de succes care nu găsește nicio aromă lăsată în viață și apoi o redescoperă din nou. Cartea amintește fiecărei femei despre ceea ce își dorește cu adevărat – libertate, fericire și capacitatea de a se petrece bine și de a trăi în armonie cu tine însuți.

ARTICOLE SIMILARE

A murit REGINA telenovelor! Edith Gonzalez avea 54 de ani și suferea de cancer

Andreea Damian

De ce afinele sunt acoperite de o pudră albă? Secretul a fost divulgat

Andreea Damian

Cum arată Oana Cuzino, fără machiaj!

Hugh Jackman își dorește să intre în Cartea Recordurilor

Andreea Damian

Albumul Mezzanine al trupei Massive Attack va fi încorporat în molecula ADN

Dora Constantinovici

Lovitura de teatru: ANTONIA recunoaste ca a fost inselata

Scrie un comentariu