Home > Lifestyle > Stiri > 10 din cele mai vechi lucruri de pe pământ

10 din cele mai vechi lucruri de pe pământ

Cel mai vechi hotel din lume se numește The Ryokan Hoshi(ryokan în aponeză înseamnă hotel tradițional) și îl găsiți în Hokiruki, Japonia. Inaugurarea a avut loc cu mult înainte de domnia lui Åžtefan cel Mare, prin 717, era noastră. Åži ca să fiți siguri că tradiția s-a păstrat până în zilele noastre, hotelul estre condus în continuare de aceeași familie. Ca o curiozitate legată de hotel, baia permite accesul ambelor sexe în același timp, iar prețul este undeva pe la 300 de euro pe noapte.

Ojo Caliente(izvorul cald) din New Mexico este cel mai vechi spa din America de Nord. Resortul a fost deschis în 1880 și cuprindea nu doar centrul de relaxare, ci și un oficiu poștal și un mic mall, intitulat la vremea respectivă "general store".

Cel mai vechi restaurant din lume se numește Botin și se află în Madrid, Spania. Acesta a fost înființat în 1725 și referințe despre el găsim în mai multe cărți de istori. Bârfele locului spun că Goya ar fi lucrat aici înainte de a se îndrepta spre cariera de
pictor și că Hemingway mânca destul de des aici spunând despre Botin că este unul dintre restaurantele lui preferate.

Decana de vârstă a automobilelor a fost construită în 1884 și încă funcționează pe baza acelorași aburi chiar și în zilele noastre. Mașina merge în medie cu 40 de kilometri pe oră, o cheamă "Marchiza", a fost construită pentru contele De Dion, iar prețul ei în zilele noastre este estimat undeva între un 1,5 și 2 milioane de dolari.

Pentru a vedea unde a profesat cel mai bătrân stripper trebuie să mergeți tocmai până la Miami Beach, Florida. Aici, în Club LeBare s-a dezbrăcat profesional Bernie  Baker la doar 66 de ani. Din păcate nu-l mai puteți vedea, el murind în 2007, dar cu siguranță veți găsi o copie video a unuia dintre cele 30 de concursuri pe care le-a câștigat în ciuda vârstei.

Cel mai vechi clip de pe youtube, este mai tânăr decât mulți dintre noi. A fost postat la ora 8 și 27 de minute, pe 23 aprilie 2005. Clipul se numește "Me at the Zoo" și a fost filmat de Yakov Lapitsky la grădina zoologică din San Diego.

Cea mai veche șampanie din lume poartă marca Perrier-Jouet și datează din 1825, înainte ca  Victoria să fie regină. Conform experților care au degustat o sticlă, cele mai multe dintre bule au dispărut, iar gustul aduce a trufe, caramel și ciuperci. În prezent nu mai există  decât două sticle de astfel de șampanie, veche de 184 de ani.

Plăcerile artificiale sunt mai vechi decât am fi bănuit noi, așa că cel mai vechi dildo din istorie are acum 28000 de ani(douăzecișiopt de mii de ani, ca să nu credeți că am pus vreun zero în plus din greșeală). Dildo-ul cu pricina a fost descoperit în 2007 lângă Ulm, în Germania.

Cel mai vechi prezervativ din lume datează din 1640. Acesta este reutilizabil și are chiar și un manual de folosire în limba latină. Dintre sugestiile din manual se remarcă aceea conform căreia prezervativul ar trebui înmuiat în lapte înainte de a fi folosit. Prezervativul este făcut din intestin de porc și este ăn continuare perfect funcționabil.

"The Lady" este cea mai veche revistă pentru femei și a apărut în Anglia începând cu 1885.  Revista conținea idei legate de destinații de vacanță în Anglia și în străinătate, dar și anunțuri de joburi în domeniile casnice și de catering.

Articole asemanatoare
Istoria celor mai cunoscute jucarii sexuale: Dildo-ul si Vibratorul
Studiu: Prezervativul nu oferă protecție sigură în prevenirea transmiterii HPV
Anticoncepționalele scad apetitul sexual
Lady GaGa vorbește despre orgasmul artistic

Comenteaza acest articol

10 din cele mai vechi lucruri de pe pământ

by realitatea   2 min
0