Tabu
Image default
LIFESTYLE

10 metode mai puțin obișnuite pentru a te lăsa de fumat!

Un site din SUA care îi încurajează pe oameni să se lase de fumat le-a cerut cititorilor să îşi publice metodele datorită cărora au reuşit să scape de acest prost obicei. Vi le prezentăm pe cele mai inedite.

01. Primul care a venit cu o idee inedită este fiul de 14 ani al celebrului rocker John Mellencamp. Acesta a creat un cont Facebook intitulat: 1.000.000 de prieteni pentru ca John Mellencamp să se lase de fumat. Astfel, în momentul în care contul va avea respectivul număr de prieteni online, rockerul a jurat că se va lăsa de fumat.

02. O altă idee este să luați pachetul de țigări, să-l băgați într-o pungă și să-l îngropați. De fiecare dată când veți vrea să fumați veți fi nevoiți să-l dezgropați și să-l îngropați la loc. Iar lenea e mare…

03. Pariați cu cineva că vă puteți lăsa. Miza pariului… orice lucru care vă face plăcere. Faptul că veți căpăta ceva, orice, ce vă doriți poate fi destul de motivant, chiar dacă prețul este renunțatul la fumat.

04. Calculați în fiecare lună cât ați dat și cât urmează să plătiți luna care vine pentru țigări. Adunați suma și comparați-o cu datoriile pe care le aveți! Lipsa banilor poate fi, la urma urmei, un motiv întemeiat să vă lăsați de fumat.

05. Biscuiții sunt o metodă din căte se pare eficientă. Unul dintre cititorii health.com a declarat că, după ce fumase 20 de ani, s-a lăsat mâncând în continuu biscuiți în formă de oase de câine.

06. Un alt cititor a spus că într-o zi s-a hotărât să cumpere bilete la loterie în loc de țigări și n-a mai fumat niciodată. În plus, dacă fumatul îl făcea să se simtă vinovat, față de biletele de loterie nu a avut niciodată acest sentiment.

07. Una dintre cititoare a reușit să scape de fumatul a 30 de țigări pe zi mulțumită bicarbonatului de sodiu. Ea a urmat sfatul unui doctor care îi spusese să amestece o linguriță de bicarbonat într-un pahar de apă și să bea un astfel de cocktail de două ori pe zi în prima săptămână și căte unul în săptămâna următoare.

08. Hipnoza poate fi și ea o cale. O doctoriță specilizată în hipnoză a încercat în timpul unei ședințe să o facă pe una dintre prietenele ei să renunțe la fumat. Rezultatul nu a fost cel scontat pentru că în timpul ședinței respective s-a hipnotizat din greșeală pe ea însăși. Ei bine, ea s-a lăsat definitiv de fumat.

09. Reducerea numărului de țigări este o metodă care funționează la unii. Unul dintre cititorii care a dat curs invitației de a-și face publică metoda de renunțat la fumat a mărturisit că a redus drastic și spontan numărul de țigări de la un pachet pe zi la o țigară pe săptămână. Acum nu mai fumează deloc.

10. Bunica uneia dintre cititoare era o fumătoare înrăită până în ziua în care s-a hotărât să renunțe la fumat. Ea a păstrat o singură țigară pe care a pus-o pe hotă. De fiecare dată când simțea nevoia să fumeze, aprindea țigară, trăgea un fum, o stingea repede și o punea la loc. În timp, țigara devenise neagră, uleioasă și murdară și din ce în ce mai puțin apetisantă. Bunica s-a lăsat de fumat înainte de a termina țigara respectivă.

ARTICOLE SIMILARE

Alimente anti-fumat

realitatea

Aplicații mobile necesare pentru divertisment

Tabu Tabu

Ce frumoasa e azi fetita din “Numai Iubirea”! Galerie FOTO!

Gasca umpluta cu varza / Reteta & Foto

realitatea

Cum să organizezi o petrecere specială

realitatea

Profită de izolare pentru a pregăti un decor fabulos de Crăciun

Andreea Damian

Scrie un comentariu