Tabu
Image default
LIFESTYLE

10 produse naturale care ne ajută să trăim mai mult

Ştim cu toţii că o viaţă lungă şi sănătoasă are la bază o alimentaţie corespunzătore. Astăzi vă reamintim care sunt unele dintre cele mai sănătoase produse pe care, dacă le consumăm, putem spera să trăim mult şi bine.

01. Apa. Este elementul nutritiv cel mai important. Prin urmare, trebuie să o consumăm şi să avem grijă să bem doar apă îmbuteliată pentru a evită orice fel de… “contaminare”. Este bună şi apa de la robinet dacă suntem siguri 100% că aceasta este curată. Mineralele şi vitaminele sunt transportate în corp cu ajutorul apei, iar toxinele sunt eliminate în acelaşi fel. Tot ce trebuie să facem este să bem apă pentru ca echilibrul organismului să fie corect şi constant.

02. Ouăle. Acestea sunt cea mai bună sursă de aminoacizi. Aceştia sunt un punct de sprijin pentru proteinele, iar proteinele întreţin ţesutul muscular şi ajută sistemul imunitar.

03. Sardinele. Sunt o sursă incredibilă de proteine, aminoacizi, Omega 3 şi Omega 6, minerale, calciu, magneziu, zinc. Un alt avantaj al sardinelor este că nu reţin o cantitate la fel de mare de toxine ca alţi peşti.

04. Seminţele de in. Asta însemnă fibre, adică sunt benefice pentru siluetă şi, pe lângă asta, pentru sănătatea sânilor şi ajută la digestie. Ar trebui să consumăm cam 35 de grame pe zi.

05. Uleiul de măsline. Este o sursă extrem de gustoasă de grăsimi monosaturate. Cei care îl consumă au mult mai multe şanse de a evita bolile cardiovasculare.

06. Brocoli, conopida, varza. Conţin o sumedenie de minerale, vitamine, acid folic. Ajută la prevenirea bolilor de inimă şi a cancerului şi chiar al efectelor fizice ale înaintării în vârstă.

07. Afinele, murele, zmeura, coacăzele. Sunt pline de vitamine şi minerale şi previn bolile de inimă şi diverse forme de cancer.

08. Lămâia. Este mană cerească pentru funcţionarea corectă a bilei. Este bogată în vitamina C, pe care organismul nostru nu o produce deloc. Ajută la digestie.

09. Mugurii. În ei sunt concentrate toate substanţele nutritive, în aceeaşi cantitate pe care o găsim în planta ajunsă la maturitate.

10. Ardeiul verde. Conţine o cantitate mare de vitamina C. Ajută la întărirea sistemului imunitar şi a celui vascular. Reduce riscul apariţiei cancerului de prostată. Atenţie! Trebuie spălat bine pentru că reţine pesticide.

Sursa: huffingtonpost.com

ARTICOLE SIMILARE

Prezentatoare METEO de la Pro TV – maritata cu un miliardar! CUM ARATA acum!

Casa Regală publică un ghid de bune practici pentru a combate abuzul pe social media

Andreea Damian

WorldVentures, o companie care le aduce romanilor vacante de vis

realitatea

După ce vezi asta, nu o să mai crezi că vedetele arată perfect!

O elevă de la Colegiul “Sf. Sava” din Capitală, dată dispărută

Iuliana Luciu l-a reciclat pe fostul Adelinei Pestritu?

Scrie un comentariu