Tabu
Image default
FASHION

10 reguli de modă care de fapt nu funcționează

Moda modernă este foarte flexibilă. Amestecam stiluri, purtând adidași cu rochii și tocuri cu pantofi sport. Unii oameni cred că, pentru a arăta elegant, trebuie să respecte anumite reguli.

Dar, de fapt, dacă vrei să arăți de neuitat, trebuie să cunoști aceste reguli și să le încalci intenționat. Așa obții look-uri cu adevărat unice și de neuitat.

Nu-ți fie frică de accentele din look-ul tău.

De fapt, stiliștii nu recomandă să îți complici look-ul cu prea multe accesorii. Există o regulă simplă — 1:1, care îți permite să menții cu ușurință proporția corectă de accente în aspectul tău: de exemplu, purtând doar cercei mari și o eșarfă în același timp sau purtând o geantă strălucitoare și un colier.

Această recomandare îți permite să arăți elegantă și modestă. Cu toate acestea, pentru a crea o imagine izbitoare și memorabilă, merită să experimentați cu accesorii, decorațiuni și accente de culoare. Dacă nu ți-e frică să fii îndrăzneață, poți veni cu niște combinații cu adevărat interesante.

Hainele cu dungi orizontale nu îngrașă.

Convingerea că liniile verticale te fac să arăți mai suplă și mai înaltă a prins ferm rădăcini în mintea noastră. Cu toate acestea, oamenii de știință au demonstrat că ne înșelim.

Omul de știință Hermann von Helmholtz a descoperit o iluzie conform căreia un pătrat format din linii orizontale pare mai înalt și mai lat decât același pătrat format din linii verticale. Și acest lucru a fost confirmat în timpul unui experiment pe figuri tridimensionale. Se  dovedește că, cu același tip de corp, o persoană care poartă haine cu dungi orizontale pare mai subțire decât o persoană care poartă haine cu dungi verticale.

Hainele de diferite stiluri pot fi purtate împreună și vei arăta grozav.

Poți amesteca diferite stiluri de îmbrăcăminte. De exemplu, poți purta pantaloni drepți clasici și o jachetă cu elemente atletice — cu adidași. O rochie feminină arată grozav cu o jachetă de piele, iar un trening poate arăta grozav cu o haină clasică.

Culorile strălucitoare „incompatibile” pot arăta bine împreună.

Există combinații de culori care sunt recunoscute ca nereușite, cum ar fi maro cu negru sau neon cu „fucsia”. Unele par prea plictisitoare, altele prea strălucitoare. Dar, în general, nu există combinații „greșite” și oricare dintre ele poate fi folosită în avantajul tău.

Pentru cele care doresc să adauge mai multă culoare vieții lor, există diverse combinații precum roata de culori a lui Itten. Cu ajutorul ei, poți selecta combinații de culori care arată bine împreună.

Fetele scunde chiar arată bine în fuste maxi.

Regula care spune că fetele scunde nu pot purta fuste maxi nu funcționează. Această piesă vestimentară confortabilă și feminină poate arăta frumos pe femeile de orice înălțime și tip de corp.

Fustele lungi sunt în vârful popularității lor în acest an, cu o mare varietate de stiluri, țesături și culori din care să alegi. Deci, dacă nu te potriveșticu anumite standarde impuse, nu contează. Poartă doar ceea ce îți place personal.

Nu trebuie să-ți ascunzi brațele dacă ai peste 50 de ani.

50 de ani este o vârstă minunată când poți purta orice ai chef. Iar regulile alcătuite de cineva care spune că nu poți purta haine care să-ți dezvăluie brațele după această vârstă sunt doar prostii, spun stiliștii.

O idee mai sănătoasă este că ar trebui să-ți cunoști punctele forte și să le evidențiezi atunci când alegi o ținută. Dacă vrei să-ți faci brațele mai elegante, alege mâneci franțuzești sau mâneci 3/4. O idee bună este să porți topuri din țesături ușoare, fluide, care nu se agață de corp.

Pantalonii de trening pot fi purtați în afara sălii de sport.

O altă regulă învechită a codului vestimentar prevede că ar trebui să purtăm pantalonii de trening numai atunci când facem sport. Dar asta este un lucru din trecut. Acești pantaloni sunt comozi. Confortul este principalul factor de care ar trebui să ținem cont astăzi.

În plus, arată foarte diferit față de ceea ce arătau înainte. Poți combina multe modele și tipuri diferite cu alte haine și să le porți oriunde dorești.

Poți purta crop tops chiar și când etși mai în vârstă.

Nu renunța la crop tops doar pentru că ai atins o anumită vârstă. Look-ul poate arăta puțin frivol, dar atunci când piesele sunt combinate corect, nimănui nu îi va păsa câți ani ai.

Topurile crop sunt cel mai bine purtate cu ceva mai simplu în partea de jos, cum ar fi blugi sau pantaloni cu talie înaltă sau o fustă cu talie mijlocie. Poartă jachete și cardigane deasupra pentru a face aspectul mai echilibrat.

În loc de pantaloni se pot purta colanți.

O altă prejudecată în ceea ce privește îmbrăcămintea sport este convingerea că aceasta piesă vestimentară nu trebuie purtată niciodată ca pantaloni. Nu se poate spune că această afirmație este complet lipsită de sens. Colanții din bumbac pot arăta provocatori. În plus, se întind și se uzează rapid, creând un aspect neatrăgător. Există și alte greșeli pe care oamenii le fac atunci când poartă colanți.

Cu toate acestea, nimeni nu ne interzice să-i purtăm din materiale mai dense. Cel mai important lucru de făcut este să găsești o mărime care să ți se potrivească și să aibă o lungime optimă. De obicei, stiliștii recomandă asocierea lor cu o cămașă sau o jachetă lungă pentru a evita să pari ca și cum ai ieșit fără fustă.

Nu trebuie să porți tocuri pentru a arăta elegant.

În zilele noastre, este perfect acceptabil să  porți adidași, pantofi sport sau orice alți pantofi cu talpă plată cu o rochie. Chiar și vedetele fac asta pe covorul roșu (dar nu întotdeauna).

Regula de a purta întotdeauna tocuri înalte atunci când ieși în oraș este  demult depășită. Moda și stilul au devenit mult mai umane: poți arăta așa cum vrei și nu sacrifica confortul de dragul standardelor acceptate. De asemenea, există modalități de a transforma pantofii incomozi în ceva mult mai bun.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Street fashion: Mihaela

realitatea

Două actrițe vor să distrugă prejudecățile românilor despre hainele second-hand

Ciocîrlan

Cele două culori pe care să le porți pentru a atrage optimismul și stabilitatea în 2021

Andreea Damian

Alessandra Ambrosio in numarul din decembrie al Vogue Japonia

realitatea

Carine Roitfeld se retrage sau a fost concediata?

realitatea

Gențile Chanel, cu 20% mai scumpe de la 1 noiembrie!

realitatea

Scrie un comentariu