Este absolut firesc ca, din când în când, oamenii să se îndoiască dacă relația lor este așa cum „ar trebui să fie”. Familia ta poate fi diferită de familia în care ai crescut și asta e în regulă.
Cei de la Bright Side au analizat semnele relațiilor și au găsit opinii ale experților despre motivul pentru care multe cupluri nu respectă stereotipurile și sunt încă fericiți.
Nu vorbiți mult.
Puteți fi împreună în tăcere mult timp. Nu te simți inconfortabil și nu trebuie să vorbești tot timpul. Doctorul Roni Beth crede că multe cupluri care pot fi doar împreună în tăcere, făcându-și propriile lucruri, au o legătură cu totul specială.
Plecați în vacanță separat.
Numărul de persoane care pleacă în vacanță fără partenerii lor este în creștere, aproximativ o treime dintre adulții americani recunoscând că pleacă în excursii solo. Poate chiar să-ți întărească relația: dacă îți iubești cu adevărat partenerul, îți va lipsi. În același timp, poți face ce vrei. De exemplu, poți să mergi și să vizitezi muzee în timp ce partenerul tău este pe undeva urcând munți.
Partenerul tău nu petrece timp cu familia ta.
Dacă părinții tăi și partenerul tău se înțeleg bine, este grozav. Dar este mult mai puțin plăcut dacă nu se plac. Totuși, aceasta nu trebuie să fie o sursă de conflict. Partenerul tău nu trebuie să ia parte la mesele de familie cu părinții tăi, dar el sau ea poate să te iubească și să-ți respecte rudele. Trebuie doar să stabiliți regulile de bază cât mai curând posibil.
Aveți opinii și interese diferite.
Doctorul Mark White crede că oamenii subliniază prea mult valoarea unor hobby-uri similare. În opinia sa, interesele comune pot ajuta oamenii să-și ignore problemele și să prelungească o relație care nu mai este viabilă. Psihologul Diane Barth crede că cei mai mulți dintre noi au nevoie de cineva diferit de noi, care să ne facă puternici și să ne facă viața mai bogată.
Vă certați des.
Uneori, când sunteți foarte supărați unul pe celălalt, aveți certuri. Doctorul Elizabeth Dorrance spune că oamenii pe care îi iubim cel mai mult primesc la maximum emoțiile noastre negative. Pe de altă parte, conflictele sunt bune pentru relații, deoarece indică faptul că amândoi trebuie să schimbați ceva. Este important să poți pune capăt conflictelor într-o notă pozitivă și să-ți recunoști greșelile.
Dormiți separat.
Dormiți separat pentru că unul dintre voi sforăie în somn, iar celălalt se trezește la cel mai mic zgomot. Psihologul Katherine Schreiber spune că din ce în ce mai multe cupluri dorm separat în zilele noastre. Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Ohio demonstrează că somnul sănătos este mult mai util pentru o relație decât dormitul împreună.
Nu aveți copii.
Amândoi acceptați acest fapt și este în regulă pentru amândoi. Psihologii spun că adesea cuplurile fără copii sunt mai fericite decât cele care au copii.
Petreceți mai puțin timp împreună decât doriți.
Nu puteți petrece mult timp împreună, dar nu vă faceți griji pentru asta: ai încredere în partenerul tău și ești sigură de sentimentele lui. Desigur, cât timp petreceți împreună este important, dar, potrivit psihologilor, modul în care îl petreci este mult mai important. A face ceva împreună trebuie să-i facă fericiți pe ambii parteneri.
Este nevoie de mult timp să ne acceptăm unul pe celălalt.
Toți avem propriile noastre defecte și uneori oamenilor le ia timp să le accepte. Psihologii spun că acceptarea oamenilor nu înseamnă că ar trebui să fim de acord cu ceea ce fac ei. Acceptarea înseamnă a fi de acord cu realitatea, fără a încerca să o schimbi. Doar imaginați-vă cât de mult s-ar îmbunătăți o relație cu cineva dacă o persoană simte că este total acceptată.
Vă exprimați sentimentele în moduri diferite.
Puteți avea idei diferite despre cum să vă exprimați sentimentele. Pentru unul dintre voi, cuvintele sunt importante, pentru celălalt – acțiunile, îmbrățișările și alte lucruri sunt importante. Un studiu arată că persoanele care rămân într-o căsnicie pentru o perioadă lungă de timp tratează cumpărarea de alimente sau curățarea acasă ca pe o modalitate de a arăta dragoste și grijă.
Sursa: Tabu.RO