Tabu
Image default
HEALTH

11 remedii de la bunica, foarte eficiente şi astăzi

Bunicile noastre foloseau numai remedii naturiste pentru a trata diferite afecțiuni. Medicamentele erau un lux pe vremea lor, de aceea își preparau acasă remediile. De necrezut, dar multe funcționează cu adevărat și sunt foarte folosite și în prezent. Am studiat „caietul” bunicii și am selectat cele mai întâlnite 11 leacuri pentru organism.

Oregano tratează indigestia

O indigestie îți poate distruge ziua. Frunzele de oregano sau uleiul de oregano îi pot veni de hac în mai puțin de 15 minute. Uleiul de oregano e cel mai la îndemână. Adaugă 1-2 picături în ceaiul tău preferat. De asemenea, pulberea de oregano funcționează foarte bine. Consumă un pahar de apă rece în care ai amestecat o linguriță de pulbere de oregano.

Rubarba combate ridurile

Este o sursă excelentă de vitamina A, un antioxidant naturat care previne îmbătrânirea pielii. Mineralele din rubarbă de asemenea oferă strălucire pielii și regenerează celulele. Aplică pe față o pastă obținută din tulpină de rubarbă și las-o să acționeze 15 minute. Repetă acest truc de câteva ori pe săptămână, pentru cele mai bune rezultate.

Mierea ameliorează tusea

Nimic nu e mai supărător decât o tuse care nu îți dă pace nici ziua, nici noaptea. Din fericire, mierea îi vine de hac! Aceasta lubrifiază gâtul și calmează iritațiile de pe trahee.

Lămâie pentru amețeală

Dacă te știi o persoană cu rău de mașină, ia mereu în geantă câteva lămâi. Sucul de lămâie inhibă salivarea, provocată de greață și amețeală.

Mărul curăță dinții

Secretul unor dinți curați este consumul de mere. Dacă nu ai la îndemână o periuță de dinți ca să-ți cureți resturile de mâncare după o masă sau petele de cafea, consumă un măr, neapărat cu coajă, pentru o eficiență mai mare. Coaja e bogată în fibre, care acționează ca un scrub pe suprafața dintelui.

Rădăcina de lemn dulce, remediul pentru o respirație urât mirositoare

Reîmprospătează respirația. Nu-i de mirare că mulți producători de paste de dinți o stresoară printre ingrediente.

Aburii, excelenți pentru congestioarea căilor respiratorii

Inhalațiile cu abur cald ajută foarte mult căile respiratorii. Curăță ușor nașul și pieptul! Ai nevoie doar de o cratiță cu apă fierbinte și un prosop.

Prunele tratează constipația

Sursă o sursă importantă de fibre. E suficient să consumi 2-3 prune pe zi, pentru a accelera un metabolism leneș.

Oțetul curăță părul

Oțetul echilibrază ph-ul părului și elimină bacteriile și ciupercile dăunătoare care pot fi responsabile pentru căderea părului. Clătește părul cu oțet de câteva ori pe lună și vei observa diferențele.

Nucul vrăjitoarelor, remediu pentru hemoroizi

Nucul vrăjitoarelor reduce hemoroizii și calmează senzația de arsură cauzată de aceștia.

Ghimbirul taie greața

Ghimbirul este o plantă vindecătoare foarte versatilă cu numeroase proprietăți importante. Grație aromei sale puternice, ghimbirul este un remediu excelent pentru senzația de greață.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bacteriile fac „striptease” pentru a păcăli antibioticele și supraviețuiesc astfel

realitatea

Vezi prin ce exercitii fizice se mentine Rihanna

realitatea

Lumea preferă loțiunea de plajă preparată după rețete de pe Pinterest. Avertismentul medicilor

Andreea Damian

Smoothie cu efect antiinflamator pentru durerile articulare

Andreea Damian

Ai putea tine dieta lui Kourtney Kardashian?

realitatea

Un nou studiu arată cum schimbă afecțiunea ADN-ul copiilor

Andreea Damian

Scrie un comentariu