Tabu
BEAUTY

11 sfaturi pentru a-ți defini sprâncenele acasă ca un stilist profesionist

Sprâncenele reprezintă una dintre trăsăturile esențiale ale feței. Ai putea spune chiar mai mult decât orice alt element al feței tale pentru că, dacă sunt bine îngrijite, îți pot evidenția frumusețea naturală și chiar îți pot da puțin mai mult caracter. Din ce în ce mai mulți specialiști te pot ajuta să le modelezi într-un mod echilibrat. Dar prețul și timpul pot fi cu ușurință o problemă, așa că repararea lor acasă poate fi o soluție bună.

  1. Învață structura lor.

Expertul în sprâncene Lauren Hogsden spune: „O greșeală comună pe care o facem atunci când modelăm sprâncenele este să nu știm unde ar trebui să înceapă, să ajungă la vârf și să se termine.” De aceea, este important ca, înainte de a începe să ne îngrijim sprâncenele, să le cunoaștem părțile:

colțul interior;
vârf;
Sfârşit.

  1. Identificați diferitele tipuri de sprâncene.

Deși toate sprâncenele sunt unice ca formă și culoare, ele pot fi încă clasificate în diferite tipuri. Câteva dintre ele le găsești în imaginea de mai sus. Cunoașterea acestora te poate ajuta să determini ce formă să le dai. Atunci va fi mai ușor să le definești, să îndepărtezi firele de păr în plus sau, dacă este necesar, să le umpli pentru a le echilibra.

  1. Sprâncenele sunt asemănătoare dar nu identice.

Este important de menționat că sprâncenele nu sunt identice , așa că, indiferent cât de mult ai încerca, probabil că nu vei reuși niciodată să le uniformizezi. Potrivit make-up artiștilor, asta se întâmplă deoarece fiecare sprânceană are diferite mișcări ale mușchilor cauzate de partea feței pe care dormim sau de expresiile pe care le facem.

  1. Cunoaște-ți forma feței.

Pentru a-ți determina tipul feței, ia în considerare trei criterii: care este partea cea mai lată (frunte, obraji sau linia maxilarului); cum este linia maxilarului (rotundă, pătrată sau ascuțită); și, în sfârșit, care este lungimea totală a feței tale (scurtă sau lungă).

  1. Identificați ce tip de sprânceană se potrivește cu ce față.

A determina ce tip de sprânceană ți se potrivește cel mai bine nu este o sarcină ușoară. Expertul în sprâncene Lauren Hogsden a împărtășit câteva caracteristici care explică de ce unele sprâncene ți se potrivesc mai bine, în funcție de tipul feței tale. Regula de aur este alegerea formei opuse sprâncenelor și feței:

Fața rotundă. Lungimea și lățimea sunt mai mult sau mai puțin egale. Prin urmare, cea mai bună alegere ar fi o sprânceană cu unghi ascuțit. Arcul său înalt va adăuga structură și dimensiune feței tale, făcând-o să arate puțin mai lungă.

Fața ovală. Adesea foarte echilibrat ca formă, pentru o astfel de față, „nu trebuie să te încurci cu forma sprâncenelor”. Pur și simplu urmărește forma naturală a sprâncenelor, păstrând arcurile ușoare și „unghiurile lor moi” la același nivel.

Față dreptunghiulară. Acest tip de față este puțin „lungă și are maxilarul definit”. În mod ideal, alege o formă de sprâncene „mai plină, nestructurată”, care te ajută să „reduci dimensiunea frunții”. „Arcuri moi, puțin mai curbate” ajută la înmuierea maxilarului.

Fața în formă de inimă. Această față este mai lată la frunte, mai îngustă la obraji și ascuțită la bărbie. Pentru a o echilibra, optează pentru sprâncene cu „arcada moale, mai rotundă”.

Față pătrată. Toate părțile acestui tip de față sunt mai mult sau mai puțin egale ca mărime. Pentru a-ți înmuia maxilarul, „ridică sprâncenele cu arcuri moi” și oferă-le un finisaj general „nedefinit”, evitând cu orice preț sprâncenele „ascuțite” și în unghi drept.

  1. Urmărește forma naturală.

În anii 2000, celebritățile i-au inspirat pe oameni să-și smulgă sprâncenele pentru a le subția. Dar asta a fost doar o tendință; nu trebuie să faci asta. Un sfat bun atunci când îți modelezi sprâncenele este să urmezi forma lor naturală. Sprâncenele au adesea multe fire de păr care trebuie doar modelate sau fixate pentru a ne aminti că sunt acolo.

Sprâncene stufoase. Foarte practice pentru că nu necesită multă îngrijire. Pieptănarea, fixarea și umplerea ar trebui să fie suficiente pentru a arăta grozav.
Sprâncene subțiri. Acestea necesită multă întreținere, deoarece dacă un singur fir de păr este deplasat sau trebuie îndepărtat, poate fi observat cu ușurință.

  1. Lasă firele de păr din sprâncene să crească natural înainte de a le modela.

Oamenii adoptă adesea practici nefirești doar pentru a urma tendințele, iar sprâncenele nu fac excepție. Prin urmare, dacă ți-ai smuls sprâncenele prea mult la un moment dat, cel mai bine este să le lași să crească înainte de a le modela și perfecționa.

  1. Utilizează instrumentele potrivite pentru a le defini.

Când îți conturezi sprâncenele, este esențial să ai instrumente specifice la îndemână. Acestea pot varia în funcție de ceea ce dorești să faci, dar iată câteva dintre lucrurile de bază de care vei avea întotdeauna nevoie :

Lumină naturală;
O oglindă fără mărire;
Un obiect plat care servește drept riglă geomatică și care este suficient de mare pentru a ajunge de la vârful nasului până la sprâncene;
Un creion pentru sprâncene;
Penseta pentru smulgerea sprâncenelor;
O perie curată pentru sprâncene sau rimel;
Foarfece dedicate pentru sprâncene.

  1. Maparea sprâncenelor.

Maparea sprâncenelor este o tehnică de modelare care utilizează proporțiile feței pentru a ajuta la obținerea de mai multă simetrie și pentru a oferi cea mai măgulitoare formă sprâncenelor noastre.

Dar este posibil să o faci și acasă, prin marcarea celor trei părți cheie menționate mai devreme în articol (colțul interior, vârful și sfârșitul):

În primul rând, ar trebui să începem prin a ține un obiect plat într-un unghi lângă aripa nasului, aproape de începutul colțului interior. Fă acest lucru pe ambele sprâncene și marchează acel punct.
Apoi, așază același obiect într-un unghi față de aripa nasului și lasă-l să se odihnească pe vârful sprâncenei. Fă acest lucru pe ambele sprâncene și marchează acel punct.
Apoi, plasează același obiect într-un unghi față de aripa nasului și lasă-l să se odihnească la capătul fiecărui ochi. Fă acest lucru pe ambele sprâncene și marchează acel punct.
La final, conectează toate punctele marcate cu linii, urmând forma sprâncenei.

  1. Smulge-ți întotdeauna sprâncenele în direcția corectă.

Expertul în sprâncene Jared Bailey a comentat: „Toate firele de păr de pe corpul nostru sunt conectate la vasele de sânge care le mențin sănătoase și le permit să crească din nou, dar dacă acel vas este rupt, părul nu crește niciodată”.

Pentru a face acest lucru corect, Bailey sugerează strângerea pielii cu degetele și smulgerea în direcția creșterii părului. În general, direcția este în sus sau spre tâmplă.

  1. Nu uita niciodată că și culoarea sprâncenelor este foarte importantă.

Fără îndoială, a determina ce culoare a sprâncenelor ți se potrivește cel mai bine este greu. Experții subliniază că sprâncenele sunt atât de personale încât nu au niciodată o singură dimensiune sau o singură culoare. Dar cel mai bun mod de a afla ce ar putea funcționa pentru tine este să urmezi acești pași:

Echilibrează culoarea și textura părului cu nuanța pielii tale. Make-up artista Delina Medhin sugerează că primele două aspecte o ajută să „determine cât de deschis, întunecat, rece sau cald ar trebui să fie machiajul sprâncenelor”. Iar textura, conform specialistului în sprâncene Azi Sacks, poate ajuta la măsurarea intensității. De exemplu, părul închis și dens se potrivește cu sprâncenele cu aceleași caracteristici.

Urmărește nuanțe puțin mai deschise decât culoarea naturală a sprâncenelor. Medhin și make-up artistul Tommy cred că „culoarea ideală imită nuanța creată de părul sprâncenelor”.

Scopul nu este de a găsi aceeași culoare ca părul tău, ci de a imita culoarea pielii umbrite între fiecare fir de păr. Dacă ai sprâncene foarte blonde sau închise la culoare și dorești să umpli spațiile cu aceeași nuanță, acestea „vor părea pigmentate și desenate, dar nu umplute”, spune Tommy. De asemenea, culoarea sprâncenelor ar trebui să creeze „densitate sau mai multă profunzime”, dar nu să-și schimbe tonul.

Dacă ai dubii, cel mai bine este să optezi pentru tonuri neutre sau reci. Tommy spune că nuanța pielii ajută la determinarea modului în care culorile calde sau reci îți completează sprâncenele. De exemplu, dacă pielea ta este gălbuie, ar trebui să optezi pentru „o atingere caldă, astfel încât să nu pară gri sau cenușie”. Potrivit lui Medhin, singura excepție de la regulă o reprezintă roșcatele.

ARTICOLE SIMILARE

Kristen Stewart nu se demachiaza niciodata

Naomi Campbell – dieta si reguli detox

Creed pe Madison Avenue

realitatea

Greșeala pe care o facem atunci când ne aplicăm cremele și care limitează beneficiile acestora

Andreea Damian

Care este produsul esențial de folosit iarna pentru o piele perfectă

Andreea Damian

Bust ferm: Virtual Bra

realitatea

Scrie un comentariu