Home > Lifestyle > 14 destinații din Europa de văzut în 2018. Pe listă se află și un oraș din România

14 destinații din Europa de văzut în 2018. Pe listă se află și un oraș din România

destinatii

Experții în turism au realizat o listă cu cele mai tari atracții turistice din Europa pe care pasionații de călătorii ar trebui s-o studieze neapărat. Lista include și un orășel din Transilvania.

Business Insider a ținut cont de recomandările bloggerilor pasionați de călătorii și a întocmit lista cu cele 14 orașe europene, destinații ideal pentru citybreak-uri cu prietenii sau cu partenerul de viață. De la influența arabă mistică a Granadei până la farmecul orașului Porto și bisericile gotice ale Transilvaniei, iată selecția recomandărilor lor de top.

Muntenegru este o destinație de călătorie fascinantă. Iar dacă ai inclus această țară pe wishlist-ul tău, ar fi păcat să nu vizitezi Golful Kotor, cu Marea sa Adriatică strălucitoare și peisajul montan care îl înconjoară. Golful găzduiește de asemenea orașul medieval Kotor, care este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Un blogger din Marea Britanie l-a numit „cel mai bine păzit secret al Europei”.

Kotor, Muntenegru

Mulți bloggeri recomandă Porto, orașul situat pe coasta nordică a Portugaliei. Porto este o alternativă ceva mai ieftină a Lisabonei.

Porto, Portugalia

Bucurați-vă de soarele andaluz, gustați faimoasele tapas și rătăciți-vă în labirintul colorat al pieței din Granada, Spania.

Granada, Spania

Admirați cupolele și acoperișurile scăldate de soare din orașul italian Cagliari, Sardinia.

Cagliari, Sardinia

Bucurați-vă de minunile pe care vi le oferă coasta orașului Rovinj, Croația, sau vizitați pescarii care-și aruncă plasele în largul mării.

Rovinj, Croația

Acropolele din Atena, Grecia, nu vor înceta niciodată să impresioneze turiștii, care adesea aleg această capitală pentru o escapadă de weekend.

Atena, Grecia

Fă o călătorie înapoi în timp bătând la pas Cetatea Sighișoarei din Transilvania. Pătrunde în lumea domnițelor și a cavalerilor și lasă-te purtat de val.

Sighișoara, România

Cele mai bune fotografii se obțin în lanurile de lavandă din Calanques, Provence, sudul Franței.

Calanques, Provence

Lacul Bled, situat la o oră de mers cu mașina de Ljubljana, capitala Sloveniei, nu trebuie ratat, dacă ești amator de plimbări pe apă cu barca.

Lacul Bled, Slovenia

Mozaicul de culori care descrie Tirana, Albania, te-ar putea scoate din monotonia ta.

Tirana, Albania

Îndreaptă-ți atenția spre spre Bordeaux, capitala vinului, unde vei descoperi mai mult decât un pahar de vin roșu fin.

Bordeaux, Franța

Dacă sunteți dornici să evitați mulțimea de turiști din Praga, experții de la HolidayPirates și Lonely Planet vă sfătuiește să vizitați Brno, al doilea oraș ca mărime din Cehia.

Brno, Cehia

Tallinn, Estonia, este un loc minunat de vizitat pentru un weekend, mai ales că anul acesta celebrează 100 de ani de independență.

Tallinn, Estonia

Iar dacă doriți o experiență europeană inedită, un blogger britanic susține că ar trebui să luați în considerare capitala Belarusului, Minsk.

Minsk, Belarus

Articole asemanatoare
Găurile de vierme ar putea fi portaluri către alte universuri și acum știm cum arată
Vacanță cu iubitul peste hotare? Ce greșeli fac multe cupluri când călătoresc
Apeleaza la serviciile de inchirieri masini pentru un weekend romantic in doi
Destinatii de lux in care merita sa calatoresti oricand

Comenteaza acest articol

14 destinații din Europa de văzut în 2018. Pe listă se află și un oraș din România

by Andreea Damian   2 min
0