Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

14 modele de case diferite care se găsesc în țările din întreaga lume (Partea II)

Casele lumii sunt originale și majoritatea au funcții de apărare împotriva climei specifice zonelor în care sunt construite.

Arhitectura Cape Dutch (Africa de Sud)

În principal, găsite în Africa de Sud, casele în stil olandez din Cape Dutch au fost construite pentru a semăna cu casele din orașul Amsterdam. Ele apar în locații în care olandezii s-au stabilit în timpul secolului al XVII-lea, dar multe sunt locuite și până în ziua de azi în orașe istorice precum Stellenbosch, Paarl, Swellendam, Tulbagh și Graaff-Reinet. Acestea se caracterizează prin poduri rotunjite ornamentate, pereți albi, obloane din lemn și acoperișuri de paie.

Case mici (Portland, Oregon)

Astăzi, mulți proprietari aspiranți care anterior optau pentru locuințe de dimensiuni standard caută alternative mai puțin spațioase. Comunitățile dedicate caselor minuscule au apărut în Statele Unite, cu Portland, Oregon, aflându-se în epicentru. Ușor de construit și relativ ieftine, aceste case mici sunt perfecte.

Case victoriene și eduardiene (San Francisco, California)

Pe lângă geografia sa deluroasă, San Francisco este cunoscut pentru casele sale victoriene și eduardiene. Cu ferestre de golf și decor ornat, majoritatea acestor case colorate au fost construite la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Astăzi, ele pot fi găsite în tot orașul.

Clădiri Adobe (Acoma, New Mexico)

Acoma Pueblo este un sit istoric din New Mexico. Oamenii Acoma locuiesc aici de 2.000 de ani și au început să construiască case accesibile pein scări din cărămidă de adob din secolul al XVII-lea. Astăzi, aproximativ 300 din aceste case cu cărămidă mai există în Acoma.

Cabane „Gingerbread” (Martha’s Vineyard, SUA)

Denumite astfel după dulciurile de Crăciun, casele de turtă dulce arată de parcă vin dintr-o carte de povești. Aceste case din lemn au apărut la sfârșitul secolului XIX.

Canal Boats (Londra, Regatul Unit) În timp ce, la fel ca restul lumii, majoritatea londonezilor trăiesc în case construite pe uscat, unii au descoperit că viața pe canal e foarte comodă. Canalul Regent – navigabil și care se întinde pe aproape nouă mile din oraș – găzduiește o comunitate case de acest fel. O alternativă mai puțin costisitoare pentru apartamentele și locuințele scumpe din Londra, bărcile casă devin un mod din ce în ce mai popular de a trăi și de a lucra în capitală. Dar înainte să vă mutați într-una dintre aceste „bărci înguste”, asigurați-vă că sunteți fericiți cu stilul de viață nomad; Legea locală prevede că locuitorii canalelor nu pot „rămâne în același cartier mai mult de 14 zile”.

ARTICOLE SIMILARE

Ocean Cleanup a colectat pentru prima dată deșeuri din plastic în Oceanul Pacific

Andreea Damian

De la fast fashion la slow fashion: cum să ai un dulap responsabil?

Andreea Damian

Shakira l-a prins pe Pique înșelând-o cu o altă femeie. Urmează despărțirea?!

Andreea Damian

Cum arata Elena Udrea la sala de fitness!

Motivul pentru care vedetele îşi blochează conturile de Facebook

Andreea Damian

Barack și Michelle Obama divorțează?

Andreea Damian

Scrie un comentariu