Home > beauty > 14 moduri prin care să-ți „convingi” părul să crească mai repede și mai mult

14 moduri prin care să-ți „convingi” părul să crească mai repede și mai mult

părul

Părul foarte lung este frumos, dar necesită mult efort. Fie îți pui meșe, fie faci tot posibilul să îl ajuți să crească. Acesta din urmă este mai eficient din punct de vedere al costurilor, dar necesită multă putere de voință și răbdare – ambele fiind deseori insuficiente.

Dacă în cele din urmă decizi să nu te mai tunzi – ai avut deja un motiv, izolarea și saloanele de coafură închise, poți face câteva lucruri pentru a ajuta la creșterea părului. În primul rând, pregătește-te mental, adică fii răbdătoare. Părul crește până la o jumătate de centimetru maxim pe lună și asta dacă este într-o stare excelentă. Va dura ceva. Apoi, țineți cont de acest 15 trucuri de creștere a părului de mai jos.

 1. În primul rând, scapă de foarfec. Folosește-l doar pentru a tăia capetele deteriorate. Fă asta la fiecare 8 săptămâni sau mai mult, depinde cât de deteriorate sunt.
 2. Secretul pentru grăbirea procesului de creștere a părului este să-ți îngrijești podoaba capilară în orice moment, inclusiv când îl speli atunci când este umed și vulnerabil. Folosește un produs de curățare foarte blând, care conține ingrediente naturale. Evită produsele care conțin SLS și SLES, parabeni și siliconi.
 3. Nu te șampona prea des și prea mult. Curățând scalpul în exces nu vei face decât să îndepărtezi uleiurile naturale ale părului care poate duce la ruperea firului de păr.
 4. Dar folosește balsam. Îi îmbunătățește elasticitatea și rezistența în timp, ceea ce înseamnă mai puține fire rupte.
 5. Nu-l mai usca în prosop. E distractiv să stai cu prosopul pe cap în formă de turban, dar acest obicei pune tensiune pe păr și îi sabotează creșterea.păr
 6. Probabil va trebui să vă periați părul la un moment dat și, atunci când o faceți, nu folosiți metoda Marcia Brady în 100 de timpi. Periați-vă ușor părul doar atunci când aveți nevoie cu adevărat și asigurați-vă că este cu o perie blândă.
 7. Dincolo de periajul blând, încearcă să lași părul cât mai natural. Asta înseamnă fără uscare mecanică, fără vopsit, ondulat, îndreptat, coafat, expus la soare.
 8. Nu-l mai prinde în coadă, mai ales într-una de cal.
 9. Ar trebui să începi să dormi pe perne de mătase pentru a evita încâlcirea părului, ruperea și deteriorarea lui.
 10. Eliberează-te de stres. Corpul tău știe că părul tău nu este esențial pentru a-ți menține viața, așa cum sunt inima, plămânii și creierul, astfel încât, atunci când corpul tău se simte stresat, acesta va muta orice nutrienți și energie disponibili în acele organe esențiale și departe de păr.
 11. Masează-ți scalpul din când în când. Masajul scalpului poate stimula starea de spirit și poate atenua stresul care are un impact negativ asupra ciclului de creștere a părului. Cele două metode cele mai frecvente sunt effleurage (mișcări circulare) și petrissage (frământare blândă a scalpului).
 12. Și tratează-ți scalpul așa cum faci cu tenul tău. Evită scruburile fizice dure și folosește ingrediente naturale cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, cum ar fi ceaiul verde, mangostanul, fructele de goji, rozmarinul și lavanda.
 13. Consumă suplimente.
 14. Dar dacă urmezi deja o dietă sănătoasă, echilibrată cu mult fier, vitamine B, vitamina E, proteine și zinc, atunci nu e nevoie să mai iei suplimente pentru stimularea creșterii părului. Consumă mai ales nuci, ouă, legume verzi cu frunze, avocado, somon și conopidă.
Articole asemanatoare
păr
De ce modul în care îți speli părul îți afectează stilul
Julia Roberts
Ingredientul-minune pe care îl folosește Julia Roberts pentru a avea un păr mătăsos
părul
Cum să îți îndrepți părul fără să îl deteriorezi
masca
Masca de păr care a uimit femeile. Acest ingredient secret te scapă de chelie

Comenteaza acest articol

14 moduri prin care să-ți „convingi” părul să crească mai repede și mai mult

by Andreea Damian   2 min
0