Home > Health > Terapii > 14 superalimente care reduc considerabil stresul. Include-le în dieta ta zilnică

14 superalimente care reduc considerabil stresul. Include-le în dieta ta zilnică

stresul

Stresul face parte din viața noastră. Serviciul, traficul, ratele la bancă sunt doar câțiva factori care contribuie la producerea lui. Putem însă reduce considerabil stresul dacă adoptăm un stil de viață sănătos și încercăm să evităm antidepresivele sau consumul de junk-food.

Specialiștii ne recomandă să consumăm alimente care reduc stresul pentru a ne deconecta de la problemele zilnice.

Iaurtul

Aminoacizii din iaurt luptă cu anxietatea și reglează nivelul de hormoni responsabili cu stresul. Datorită probioticelor din continuțul său, activitatea cerebrală din zonele responsabile cu emoțiile, între care și stresul, va fi mai redusă.

Portocala

Este o sursă excelentă de vitamina C, care întărește sistemul imunitar. De fapt, un sistem imunitar puternic va proteja organismul de stres.

Peștele halibut

Stresul este printre altele influențat de un nivel ridicat al colesterolului. Consumând pește bogat în grăsimi omega 3 ca ton, somon sau halibut, reducem considerabil nivelul stresului.

Ovăz

Această cereală influențează creierul să producă serotonină, un neurotransmițător care ne influențează semnificativ dispoziția. Acesta mai este cunoscut și ca hormonal fericirii.

Grâu

Fiind digerate foarte greu, componentele din grâu afectează creierul și influențează semnificativ dispoziția.

Brânză proaspătă de vaci

Este bogată în calciu și proteine, dar conține foarte puține zaharuri, reducând stresul prin relaxarea sistemul nervos.

Pătrunjelul

Energizează creierul grație aminoacizilor din compoziția sa, cu rol în reglarea nivelului de anxietate.

Ciocolata

În special cea cu un conținut ridicat de cacao este bogată în antioxidanți care ajută la creșterea nivelului de serotonină, care acționează ca un antidepresiv și poate reduce nivelul de stres.

Caju

Reprezintă o sursă sigură de Zinc, un minerale care pe lângă faptul că întărește sistemul imunitar, ajută organismul să lupte cu anxietatea și depresia.

Avocado

Contribuie la reglarea nivelului glicemiei și menține pentru mult timp senzația de sațietate. Această combinație ne mențin la liman, mai ales în perioadele foarte stresante.

Spanacul

Unul dintre motivele pentru care ne simțim anxioși și stresați este deficitul de magneziu. Și numai o porție de spanac conține 40% din doza de magneziu recomandată zilnic.

Macroul

Este bogat în acizi grași omega 3, care reduc stresul și anxietatea.

Grâu încolțit

Este un puternic energizant. Datorită conținutului ridicat de octacosanol, germenii de grâu sunt recomandaţi în regimul celor care fac multă mişcare. Cresc rezistenţa organismului, dar şi capacitatea de concentrare.

Fasole verde

Crește nivelul de dopamină, acea substanţă secretată de creier care controlează capacitatea de a simţi durerea şi de a experimenta plăcerea.

Articole asemanatoare
stres
Cum să profiți de stresul pozitiv la locul de muncă
Dior
Dior lansează o carte de colorat care să te scape de stres
anxietate
Cum să gestionezi anxietatea provocată de călătoriile în transportul public
stres
Suporterii echipelor de fotbal experimentează niveluri „periculoase” de stres – studiu

14 superalimente care reduc considerabil stresul. Include-le în dieta ta zilnică

by Andreea Damian   2 min
1