Home > Agenda > 15.000 de lei pe-o poezie patriotică

15.000 de lei pe-o poezie patriotică

Ce ai face de echivalentul a aproape 3500 de euro? Probabil, destul de multe lucruri. Dar o poezie patriotică ai scrie? Dacă da, mai ai nevoie de un singur lucru. Să fii cetăţean român sau al Republicii Moldova. Şi să dai un mail la concurs@litera.ro.

Asta pentru că Editura Litera sărbătoreşte 25 de ani de activitate. Şi a ales să celebreze această frumoasă vârstă (matusalemică, dacă ne gândim la edituri din România) lansând cel mai tentant concurs de poezie. Cel mai frumos poem patriotic, dedicat ţării sau limbii române, va fi premiat cu 15.000 de lei, într-un eveniment fastuos. (Mă gândesc acum la evenimentele literar-patriotice la care am fost şi “fastuos” mi se pare sinonim cu o farfurie ceva mai mare de fursecuri şi 20% mai multe eminenţe cenuşii pe metru pătrat.)

Cert e că iniţiativa e lăudabilă. Dacă s-ar oferi mai frecvent genul ăsta de sume, aş scrie şi eu mai des poezie. Drept care, nu vă rămân decât trei lucruri de făcut:
-zgândăriţi-vă vena poetică şi găsiţi cele mai elocvente metafore pentru iubirea de neam
-descărcaţi fişa de înscriere de pe siteul litera.ro şi înscrieţi-vă opera între 20 februarie şi 15 aprilie
-rugaţi-vă să-i placă juriului prezidat de ilustrul critic Dan C. Mihăilescu.

Mai multe detalii pe site-ul editurii, www.litera.ro. Iar eu închei cu apoteoticul citat pe subiect, semnat chiar Dan C. Mihăilescu – sper sincer să vă inspire. Aştept febril să lecturez produsele acestui concurs şi prevăd ore de savoare.

“A dedica un poem limbii natale e ca şi când i-ai scrie dintr-o îndepărtată apropiere mamei, iubitei, fratelui, sorei, tuturor celor dragi. Sau îngerului tău păzitor, cel pe care nu-l vezi niciodată, dar a cărui putere subtilă şi tandră o simţi mereu în preajmă. Este un act de iubire, de credinţă şi veneraţie, de curăţie şi nobilă simplitate.”  

Articole asemanatoare
Costumat în UNICORN și cântând, Ryan Reynolds i-a șocat pe coreeni
Am extras câștigătoarea concursului “Eu & Erotismul”!
Tabu și Rotta Natura au extras câștigătorii!
Concurs inchis: Câștigă 1 loc gratuit la un workshop inedit de dezvoltare personală

Loading...

5 Responses

 1. ILUZIA

  am gsit deja rime pt tarisoara, mama , doina, etc. Daca nu iese nimic la concursul asta macar de o manea tot ma descurc!

  1. lorena

   Iubită ţărişoară
   Mă arzi în inimioară
   Tu-mi eşti ca o mumă
   Mă aperi şi de ciumă
   Eu îţi dedic o doină
   Sprinţară ca o oină.

 2. MATHE KAROLY

  Cincinarul in partru ani si jumatate,.,hai romania,.,Sa traiasca CEAUSESCU,.,e mort dar sa odichaneasca cu liniste,.,era mai bun viata,.,

Comenteaza acest articol

15.000 de lei pe-o poezie patriotică

by   1 min
5