Tabu
LIFESTYLESlider

Un ocean de gunoaie menajere lângă insula Bali din Indonezia

Filmuleţul postat de Rich Horner pe YouTube arată cum oceanul este plin de resturi menajere printre care, cu greu, se pot strecura atât el cât şi peştii tropicali.

Zona în care este filmat dezastrul este în apropiere de o staţiune turistică din Bali, într-un loc numit Manta Point, acolo unde de obicei atracţia principală a scafandrilor sunt pisicile de mare. Se pare că din cauza curenţilor oceanici alături de meduze şi plancton, localnicii au primit şi un cadou mai puţin plăcut alcătuit din mormane întregi de plastic.

“Pungi de plastic, sticle din plastic, pahare din plastic, copertine din plastic, găleţi, paie, coşuri, pungi din plastic din nou şi din nou şi din nou, plastic, peste tot doar plastic” comentează el în dreptul filmuleţului. În general în zona respectivă sunt foarte multe pisici de mare uriaşe care vin acolo pentru a fi curăţate de către peştii mai mici de paraziţii însă de data aceasta, scafandrul a găsit doar o singură pisică de mare care se chinuia să înoate printre gunoaie.

Bali e inundat de gunoaie deja de luni întregi din cauza sezonului ploios, gunoaiele provenind în principal din insula vecină – Java.

Indonezia produce aproximativ 130 de mii de tone de gunoi din plastic şi menajer şi doar jumătate din acest gunoi ajunge la gropile de gunoi autorizate potrivit Fundaţiei Ecologice pentru Râuri, Oceane şi Lacuri responsabilă de zona respectivă.  Restul gunoiului este ori ars în mod ilegal, ori aruncat în apele Indoneziei. Astfel, Indonezia a ajuns pe locul doi în topul ţărilor cele mai poluatoare din lume, imediat după China.

În urmă cu câteva săptămâni sute de oameni au participat la o curăţenie generală a plajelor insulei Bali încercând să strângă cât mai mult gunoi şi să atragă atenţia asupra dezastrului ecologic din zonă. Scafandrul Rich Horner spune că deşi este ceva obişnuit ca pe întinderea oceanului să mai apară câte o aglomerare de gunoi, ceea ce a văzut acum l-a luat prin surprindere.

ARTICOLE SIMILARE

Al Pacino, părăsit de iubita cu 39 de ani mai tânără. Motivul e halucinant, dar amuzant!

Andreea Damian

Fotografie Sorin Onisor – Marea Neagra (episodul 3)

realitatea

Dovada ca Olivia Steer nu gateste numai raw vegan!

ARSINEL in stare grava! Organismul respinge transplantul?

Tendința de machiaj care oferă o strălucire sănătoasă în spatele măștii

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 21 iulie!

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu