Home > Lifestyle > Cel mai lung zbor fără escală din istorie a legat Australia de Europa în 17 ore

Cel mai lung zbor fără escală din istorie a legat Australia de Europa în 17 ore

zbor

Ziua de 25 martie va rămâne în istoria aviației, după ce primul avion care a zburat fără escală din Australia în Marea Britanie a aterizat după un zbor de 17 ore și 20 de minute pe aeroportul din Londra.

Avionul Boeing 787, aparținând Qantas Airways și plin cu peste 200 de pasageri și 16 membri ai echipajului, a parcurs 14.498 de kilometri fără nicio escală. Aeronava a decolat sâmbătă, 24 martie, de pe aeroportul din Perth și a aterizat duminică, 25 martie, pe Heathrow din Londra, la 5:02, ora locală. Evenimentul important a fost inaugurat la aterizare de o paradă de vehicule cu farurile aprinse.

Pasagerii și-au cumpărat bilete la zborul Qantas QF9 dintre Australia și Europa, tocmai în ideea de a intra în istorie. Asta pentru că este primul zbor regulat care leagă direct cele două continente. Ruta este cunoscută drept „Kanguroo Route”.

În momentul inaugurării zborului dintre cele două contintente, în 1747, traseul era parcurs de un avion în patru zile, între Sydney și Londra existând astfel nouă escale.

Zborul care intră în istoria aviației, ca primul zbor fără escală între Australia și Europa, face parte dintr-un proiect al companiei Qantas, demers ce poartă numele de „Project Sunrise”. Pentru compania aeriană, conexiunea dintre cele două continente a fost un prim test planificat pentru o rețea de transport de distanțe lungi. Qantas speră ca până în 2020, compania aeriană se va extinde în întreaga lume.

Compania aeriană are nevoie și de călători care sunt dispuși să plătească pentru zboruri mai scurte până la Londra, decât să facă escale în Asia sau Orientul Mijlociu. Aproximativ 600.000 de australieni călătoresc anual la Londra. Fără escalele care mănâncă timp, numărul călătorilor ar putea crește considerabil.

 

 

Articole asemanatoare
avion
Primul avion electric a fost testat cu succes în Canada
Schimbări climatice: Companiile aeriene acuzate de ipocrizie
bebelușii
O companie aeriană ne încurajează să fim mai puțin toleranți cu bebelușii care călătoresc pe avion
pijamale
Pijamale în avion: ținuta perfectă pentru călătorii

Cel mai lung zbor fără escală din istorie a legat Australia de Europa în 17 ore

by Andreea Damian   1 min
1