Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Plaja lui Leo DiCaprio din filmul The Beach se închide temporar turiştilor

Maya Bay, plaja din Thailanda care apare în filmul cu acelaşi nume în care joacă Leonardo DiCaprio se închide pentru patru luni din cauza distrugerilor cauzate de turişti.

Măsura autorităţilor tailandeze vine după ce recifurile de corali şi o bună parte din fauna marină din zonă a fost afectată de numărul mare de turişti care o vizitau.

Maya Bay, plaja de pe insula Koh Phi Phi Leh era vizitată de aproximativ 4 mii de turişti zilnic care ajungeau acolo cu 200 de bărci. Recent, biologii marini au descoperit că o mare parte din recifurile de corali şi fauna marina au dispărut din zona respectivă. Nici nu e de mirare, dacă alte parcuri natural din Thailanda sunt închise temporar pe parcursul anului tocmai pentru a nu fi prea mult afectate de turism, plaja Maya Bay a rămas deschisă din 1999, de când s-a filmat The Beach, în tot timpul anului. “Este ca atunci când cineva lucrează de zeci de ani de zile şi nu s-a oprit niciodată, este obosită şi mult prea exploatată şi are nevoie de un concediu” a spus Thon Thamrongnawasawat, un biolog marin recunoscut.

De altfel şi când Maya Bay se va redeschide, va exista o limită de vizitatori zilnici stabilită la două mii de turişti iar bărcile nu vor mai avea voie să ancoreze oriunde.

Mai mult de 35 de milioane de turişti au vizitat Tailanda doar în 2017 în comparaţie cu 10 milioane care au vizitat ţara imediat după premiera filmului The Beach cu DiCaprio, în anul 2000.

 

ARTICOLE SIMILARE

Prințesa Diana a stabilit tendințele în modă și noi le urmăm

Andreea Damian

Fosta iubită a lui P. Diddy, găsită moartă. Avea doar 47 de ani şi era mama copiilor lui

Andreea Damian

Uite cum arată soţia lui Florin Busuioc!

Cum arată Brigitte Macron în costum de baie, la 65 de ani

Andreea Damian

Tocofobia: teama de a naște – apărută din cauza mediului online

realitatea

Covoare Alexander McQueen

realitatea

2 comentarii

Scrie un comentariu