Home > Lifestyle > Plaja lui Leo DiCaprio din filmul The Beach se închide temporar turiştilor

Plaja lui Leo DiCaprio din filmul The Beach se închide temporar turiştilor

Maya Bay, plaja din Thailanda care apare în filmul cu acelaşi nume în care joacă Leonardo DiCaprio se închide pentru patru luni din cauza distrugerilor cauzate de turişti.

Măsura autorităţilor tailandeze vine după ce recifurile de corali şi o bună parte din fauna marină din zonă a fost afectată de numărul mare de turişti care o vizitau.

Maya Bay, plaja de pe insula Koh Phi Phi Leh era vizitată de aproximativ 4 mii de turişti zilnic care ajungeau acolo cu 200 de bărci. Recent, biologii marini au descoperit că o mare parte din recifurile de corali şi fauna marina au dispărut din zona respectivă. Nici nu e de mirare, dacă alte parcuri natural din Thailanda sunt închise temporar pe parcursul anului tocmai pentru a nu fi prea mult afectate de turism, plaja Maya Bay a rămas deschisă din 1999, de când s-a filmat The Beach, în tot timpul anului. “Este ca atunci când cineva lucrează de zeci de ani de zile şi nu s-a oprit niciodată, este obosită şi mult prea exploatată şi are nevoie de un concediu” a spus Thon Thamrongnawasawat, un biolog marin recunoscut.

De altfel şi când Maya Bay se va redeschide, va exista o limită de vizitatori zilnici stabilită la două mii de turişti iar bărcile nu vor mai avea voie să ancoreze oriunde.

Mai mult de 35 de milioane de turişti au vizitat Tailanda doar în 2017 în comparaţie cu 10 milioane care au vizitat ţara imediat după premiera filmului The Beach cu DiCaprio, în anul 2000.

 

Articole asemanatoare
Renee Zellweger a izbucnit în lacrimi la premiera filmului Judy, în Toronto
Următorul agent 007 ar trebui să fie o femeie, spune fostul Bond, Pierce Brosnan
IT 2 încasări de 16,5 milioane de dolari din primele lansări internaționale
Veneția: Angelina Jolie promovează puternic filmul afgan „Hava, Maryam, Ayesha”

Plaja lui Leo DiCaprio din filmul The Beach se închide temporar turiştilor

by realitatea   1 min
2