Tabu
Image default
FASHION Slider

De la Gucci la Beyonce – cum a fost cucerită moda de costumul roz

Beyonce a purtat unul cu care a lansat și primul album comun cu Jay-Z însă ea nu este prima. De la moda de pe podiumuri și până la cea de pe stradă, costumul roz este unul dintre cele mai iubite produse fashion ale anului.

De obicei Beyonce stabilește unele trenduri însă de data aceasta doar s-a conformat după ce alte vedete – Solange, Harry Styles, Zayn Malik și Salma Hayek – au purtat costumul roz în diverse variante de la începutul anului 2018.

Așa a ajuns artista să poarte un costum roz chiar în primul videoclip de pe albumul Everything is love pe care l-a scos cu soțul ei – Jay Z. Și nu l-a purtat oricum ci stând în fața tabloului Monei Lisa, într-un Luvru golit de turiști, accesorizat cu o curea roșie și sărbătorind căsnicia și identitatea de culoare – după cum a fost descrisă intenția albumului.

Salma Hajek în rochița ei roz, accesorizată cu un cordon roșu

Gucci a fost cel care a declanșat nebunia costumului roz în colecția de primăvară/vară prezentată de Alessandro Michele atunci când un model cu părul roșu a mers pe podium într-o cămașă de culoare roz și cu o cravată roz, Vogue numind ținuta “Lady-Penelope-meets-Bianca-Jagger”. Ideea s-a dovedit apoi, potrivit lui Candice Fragis, director al Farfetch, “foarte populară” și “în conformitate cu tendințele”.

Lady-Penelope-meets-Bianca-Jagger – Gucci

Pe stradă, magazinul Topshop a fost primul care a introdus bestsellerul roz, apoi Monki, Zara și Asos. Și online, căutările pentru costume roz au crescut cu 69% în ultimele trei luni.

Dar costumul roz în combinație cu accesorii roșii are o istorie lungă (și tragică). Spre exemplu Jackie Kennedy a purtat un costum din lână roz în ziua când soțul ei a fost asasinat, rozul fiind apoi colorat cu roșul sângelui soțului său.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să crești o mulțime de plante de interior și cu ce te ajută ele

realitatea

Trend Report: Coats/Jackets

Cu Louis Vuitton prin Europa

realitatea

Istoria Haute couture în cifre

Andreea Damian

Bluza românească

realitatea

Staruri care ne-au părăsit mult prea devreme

Andreea Damian

Scrie un comentariu