Tabu
Image default
CULTURE Slider

17 ani de la atentatele din SUA. Secretul pe care americanii l-au ascuns până acum

11 septembrie 2001, o dată pe care mulți americani și-o vor aminti cu lacrimi în ochi. 11 septembrie 2001 este ziua în care terorismul a pus ghearele pe viețile a aproape 3.000 de oameni. La  17 ani de la cel mai sângeros atac din istoria Statelor Unite, cel asupra Turnurilor Gemene ale World Trade Center din New York şi asupra Pentagonului, lumea continuă să suporte consecinţele.

Rudele victimelor caută în continuare răspunsuri, răspunsuri pe care autoritățile americane refuză să le ofere. Și ceea ce este mai cumplit este faptul că deși au trecut 17 ani de la atacurile teroriste, legiștii din New York lucrează și acum la identificarea victimelor. Din cele 2.753 de persoane care și-au pierdut viața, doar 1.642 au fost identificate oficial până acum. Rămân 1.111 de victime (40%), pe care nu le poate plânge nicio rudă, pentru că lipsesc informații esențiale despre ADN, care ar trebui să ajute la identificarea lor.

Potrivit derstandard.de, salvatorii au găsit peste 22.000 de rămășițe umane în molozul de la Turnurile Gemene, sau ceea ce a mai rămas din ele după ce au fost doborâte de avioane. Probele au fost analizate și testate de 10-15 ori, însă fără succes. Oasele s-au măcinat din cauza unui praf fin și a substanțelor chimice la care au fost expuse în timpul exploziilor.

„Osul este cel mai dificil material biologic pentru o astfel de analiză”, spune medicul legist Mark Desire de la Departamentul de Medicină Legală din New York. „În plus, oasele au fost expuse la foc, mucegai, bacterii, lumina soarelui, kerosen și motorină. Toate acestea distrug ADN-ul”, explică Desire. Deci, există eșantioane care conțin doar foarte puțină informație genetică în sine.

Anii pot trece fără ca laboratorul să poată identifica o nouă victimă. Dar nimeni nu se gândește să renunțe. Deși medicul legist Mark Desire nu dorește să dezvăluie care este bugetul programului, laboratorul său este cel mai bine echipat și cel mai avansat din America de Nord.

Ultima victimă a atacului din 11 septembrie 2001 a fost identificată în luna iulie a acestui an, fiind a 1.642 victimă identificată. Este vorba despre Scott Michael Johnson, un analist financiar de 26 de ani, care lucra la etajul 89 al Turnului de Sud. Intervenția rudelor este esențială pentru succesul cercetătorilor, deoarece ei trebuie să furnizeze materialul ADN al victimelor pentru potrivire. 17.000 de astfel de mostre sunt gestionate de Departamentul de Științe Medicale din New York, dar pentru 100 victime, nu există material de comparație. Probabil că vor rămâne pentru întotdeauna victimele neidentificate ale atacurilor din 11 septembrie de la New York.

Cu ocazia comemorării victimelor din 11 septembrie 2001, autoritățile newyorkeze a redeschis, sâmbătă, stația de metrou, distrusă în timpul atacurilor teroriste. Stația, care înainte de atacuri se numea „Cortlandt Street” a fost redenumită – „WTC Cortlandt”. Lucrările de reconstrucție și de recondiționare au fost destul de costisitoare – 182 de milioane de dolari – și nu au putut începe până în 2015, deoarece trebuiau finalizate proiectele de construcție și infrastructură din zonă.

 

ARTICOLE SIMILARE

Rochie tricou sau piesa cea mai confortabilă și la modă în această vară

Andreea Damian

A murit tatăl lui Michael Jackson. Joe Jackson avea 89 de ani

Andreea Damian

Nicole Kidman, transfomare uluitoare. A cărunțit și e foarte îmbătrânită

Andreea Damian

Salon Insula 42 ⎥ Un dialog cu Șerban Radu, co-fondator Cărturești

Ciocîrlan

S-a demonstrat științific! Sarcina poate fi contagioasă printre prietene

Andreea Damian

Miley Cyrus a purtat un tricou cu un puternic mesaj social

Andreea Damian

1 comentariu

ABC News – 17 ani de la atentatele din SUA. Secretul pe care americanii l-au ascuns până acum 11 September 2018 at 8:58

[…] 11 septembrie 2001, o dată pe care mulți americani și-o vor aminti cu lacrimi în ochi. 11 septembrie 2001 este ziua în care terorismul a pus ghearele pe viețile a aproape 3.000 de oameni. La 17 ani de la cel mai sângeros atac din istoria Statelor Unite, cel asupra Turnurilor Gemene ale World Trade Center din New York şi asupra Pentagonului, lumea continuă să suporte consecinţele, scrie tabu.ro. […]

Răspunde

Scrie un comentariu