Home > Agenda > 1.700 oameni NUD deschid stagiunea Operei din Munchen – FOTO de Spencer Tunick

1.700 oameni NUD deschid stagiunea Operei din Munchen – FOTO de Spencer Tunick

Fotograful Spencer Tunick este cunoscut pentru puterea lui  de a convinge mii de oameni să pozeze goi pentru operele lui, iar cea mai nouă provocare a fost deschiderea noului sezon al Operei din Munchen, marcată cu  fotografii inedite.
Astfel, peste 1700 de voluntari s-au prezentat în Munchen şi trupurile lor au  fost pictate în roşu sau auriu. Apoi, aceştia au fost aliniaţi astfel încât să formeze nişte dungi de fotograful american, care a dorit astfel să reinterpreteze o scenă din “Inelul Nibelungilor” de Richard  Wagner.  Instalaţia de artă, realizată în Max-Joseph Platz din Munchen,  are rolul de a marca deschiderea sezonului de vară al Bayerische Staatsoper.
Tunick a început să facă fotografii cu nuduri în locuri publice în  timpul unei vizite la Londra, în 1986. Dar abia în 1994 a început să organizeze  regulat adunări de oameni care să accepte să pozeze nud în locuri  celebre.
De atunci, el a realizat peste 75 de astfel de instalaţii de  artă, în locuri diverse, precum Sydney Opera House, Marea Moartă şi  Barcelona.
Cea mai mare instalaţie a fost realizată în Mexic, în urmă cu  cinci ani – 18.000 de oameni au pozat în piaţa principală din Mexico City.
Articole asemanatoare
CASTIGA UNUL DIN CELE 4 SETURI DIN GAMA TRIND
CASTIGA UNUL DIN CELE 10 SETURI DOLCE NATURA!
DE NECREZUT: Charlize Theron nuduri in Playboy / 9 FOTO
Raluca van Staden, romanca gratie careia cancerul e depistat în 6 minute

Loading...

Comenteaza acest articol

1.700 oameni NUD deschid stagiunea Operei din Munchen – FOTO de Spencer Tunick

by   1 min
0