Tabu
CULTURESlider

După 8 ani vom vedea în sfârșit filmul Bohemian Rhapsody despre Freddie Mercury

20th Century Fox  a lansat noul trailer pentru Bohemian Rhapsody, cu Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury, într-un film biografic despre cântăreț și trupa Queen.

Filmul va fi lansat pe 2 noiembrie (anul acesta) și va urmări viața lui Freddie Mercury și evoluția trupei Queen de la o trupă periferică la una care a umplut stadioane cu fani. Rami Malek este Freddie Mercury iar Gwilym Lee va juca rolul chitaristului Brian May.

Filmul se concentrează pe perioada în care trupa Queen a compus și lansat piesa care avea să devină ulterior emblema Queen – Bohemian Rhapsody. Trailerul arată evoluția trupei pe parcursul anilor în diverse show-uri până în momentul în care a avut concertul legendar din 1985 – Live Aid. Filmul Bohemian Rhapsody este deja ținta controverselor și criticilor din cauza faptului că vorbește despre orientarea sexuală a lui Mercury – el fiind gay. Mercury a murit în 1991, la 45 de ani, bolnav de SIDA însă pe tot parcursul vieții sale și-a ascuns orientarea sexuală de opinia publică.

Inițial, rolul lui Freddy Mercury ar fi trebuit să fie jucat de Sacha Baron Cohen însă actorul a părăsit proiectul din cauza unor neînțelegeri cu echipa. Doi dintre membrii fondatori ai trupei Queen, Brian May și Roger Taylor sunt producătorii filmului Bohemian Rhapsody. Criticii spun că filmul transformă lupta cântărețului cu propria sexualitate în ceva exotic însă din trailer reiese că Mercury acceptă public că este gay.

Filmul apare după 8 ani în care echipa s-a tot schimbat iar proiectul a tot fost amânat. De altfel Cohen i-a spus lui Howard Stern în 2013, când a părăsit proiectul că nemulțumirea lui are legătură cu faptul că cei doi producători ai filmului și membri fondatori ai trupei Queen își doresc o abordare mai glam a descrierii vieții lui Freddy Mercury și a evoluției trupei Queen, una în care elementele semnificative și mai puțin cunoscute publicului să fie cosmetizate și chiar ascunse.

Apoi, scenaristul Peter Morgan, care colaborase de la început cu Cohen, a părăsit proiectul aproape în același timp cu actorul. “Sacha a fost cel care mi-a cerut să scriu scenariul. El a fost tipul care m-a sunat “, a declarat scenaristul Frost / Nixon și The Queen.

În 2015, Anthony McCarten a fost angajat pentru a scrie scenariul filmului, al cărui nume a fost schimbat în Bohemian Rhapsody și pentru care nu mai exista de fapt un actor principal. Anterior lui McCarten, regizorul Dexter Fletcher, angajat în 2014, a renunțat și el la film din cauza unor certuri cu producătorul Graham King. În 2017, în mod surprinzător, Dexter a revenit în echipa filmului după ce a plecat un alt regizor, Bryan Singer, care nu s-a înțeles cu echipa de producție. Să sperăm deci că de data aceasta nu se va mai întâmpla nimic și filmul chiar va rula, din 2 noiembrie, pe marile ecrane din întreaga lume.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Motivul surprinzător pentru care Katy Perry a plătit 50.000 $ pentru o întâlnire cu Orlando Bloom

Andreea Damian

Parintii lui SMILEY vor sa-l impace cu LAURA COSOI

Idei de aranjarea părului! Patru look-uri uimitoare cu eșarfă

Andreea Damian

HBO Max și CNN colaborează pentru un documentar despre Anthony Bourdain

realitatea

CE a vrut sa-i sarute o ACTRITA unui cunoscut PREZENTATOR TV!

Scrie un comentariu