Tabu
HEALTHSlider

Părinții sunt avertizați: SLIME-ul ar putea să fie toxic

Părinții sunt avertizați cu privire la nivelurile de substanțe chimice potențial toxice pentru copii din jucăriile de tip SLIME sau MÂZGĂ (cum sunt numite la noi)

Un grup de consumatori care a testat 11 dintre cele mai populare produse slime de pe piață a constatat că opt dintre aceștia au depășit nivelul recomandat de bor. Substanța chimică se găsește în borax, un ingredient obișnuit care se găsește în lipici însă expunerea la niveluri excesive de bor poate provoca iritații, diaree, vărsături și crampe. Oficiul pentru Siguranța și Standardele Produselor din Marea Britanie a spus că pe viitor trebuie să existe o mai bună reglementare a pieței, deoarece multe jucării de tip slime aveau foarte puține informații privind ingredientele.

Unul dintre cercetătorii care au verificat produsele, Nikki Stopford, a spus: “Dacă aveți copii de vârstă școlară, probabil că sunteți foarte conștienți de cea mai recentă nebunie cu slime, jucăria pe care o adoră toți copiii. “Părinții care cumpără slime pentru copiii lor ar trebui să afle că sănătatea copiilor lor ar putea fi pusă în pericol de aceste jucării. Producătorii trebuie să înceteze să mai producă jucării nesigure dar și guvernul și comercianții cu amănuntul trebuie pur și simplu să facă o treabă mult mai bună pentru a reglementa și pentru a vinde produse care să nu pună în pericol sănătatea oamenilor”.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

6 motive pentru care ar trebui sa inviti un barbat in oras

realitatea

Cum arată fiica lui Brigitte Macron. Apariție rară a avocatei de 34 de ani

Andreea Damian

Soții Obama au demonstrat că formează un cuplu cool la concertul lui Beyonce. VIDEO viral

Andreea Damian

Tendințele părului pentru iarna 2021

Andreea Damian

Cum integrezi cardiganul într-o ținută de petrecere la terasă

Andreea Damian

7 băuturi pentru o hidratare eficientă

Andreea Damian

Scrie un comentariu