Tabu
CULTURE Slider

Acțiunile Tesla scad din nou după ce câteva memorii interne au devenit publice

Acțiunile Tesla au scăzut din nou, cu aproape 5%, după ce au apărut informații potrivit cărora producătorul de automobile a cerut furnizorilor americani și mai mulți bani.

Dezvăluirea a fost făcută într-un memoriu trimis săptămâna trecută de către un manager global de aprovizionare și obținut de Wall Street Journal. În memoriu, managerul a spus că noile plăți sunt esențiale pentru funcționarea Tesla.

Știrea a apărut la scurt timp după ce Tesla a anunțat că taie câteva mii de locuri de muncă ca parte a unui efort de reducere a costurilor.

Într-o declarație de luni, Tesla a adăugat: “Negocierea este o parte standard a procesului de achiziții publice“. Însă analiștii din industrie au declarat că este neobișnuit ca producătorii auto să solicite restituiri pentru doi ani anteriori, așa cum a cerut Tesla. Memoriul a fost făcut public pentru că Musk continuă să dezamăgească investitorii, acțiunile Tesla scăzând de la un nivel ridicat de 370 dolari la jumătatea lunii iunie până la aproximativ 301 dolari ieri.

Parcă problemele financiare nu erau de ajuns, Musk a avut recent și o confruntare cu Vernon Unsworth, un pescar britanic care a ajutat la salvarea unei echipe de jucători de fotbal thailandezi dintr-un sistem de peșteri inundate. Musk a lansat un atac personal la adresa lui (numindu-l pedofil) după ce Unsworth a pus la îndoială utilitatea unui mini-submarin oferit de Musk ca ajutor în operațiunea de salvare. Musk a fost forțat să-și ceară scuze. Iar compania sa a pierdut două miliarde de dolari din cauza acestui scandal.

În noiembrie 2017, Bloomberg a raportat că Tesla funcționează cu peste 500.000 de dolari pe oră. Apoi, oamenii cei mai talentați ai companiei au început să plece.  În martie, un șofer care testa produsele Tesla a murit în timpul unui test.  În mai, doi adolescenți au fost uciși într-un model Tesla S, după ce acumulatorul a luat foc în urma unui accident. Un accident similar s-a petrecut și cu două luni în urmă, pompierii din California spunând că bateria unei mașini Tesla a fost cea care a pornit incendiul. Și Divizia de securitate și sănătate la locul de muncă din California a deschis cea de-a treia anchetă privind siguranța la locul de muncă la Tesla Inc. în iulie, după mai multe plângeri ale angajaților. Două investigații fuseseră deja în curs de desfășurate acolo încă din aprilie.

ARTICOLE SIMILARE

RADU BANCIU dat in judecata de ANDREEA BERECLEANU, pe care a acuzat-o ca a avut o relatie cu DAN DIACONESCU

Ed Sheeran dat în judecată pentru că ar fi copiat bucăți din Let’s Get It On

realitatea

RECENZIE – The Florida Project – un film despre cei care au totul și nimic

Marcia Cross, despre cancerul ei: „A fost unul dintre cele mai mari cadouri pe care le-am putut avea”

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 19 iunie!

realitatea

Cum sa ai un tonus excelent inca din primele zile ale lui 2018

realitatea

Scrie un comentariu