Tabu
CULTURESlider

Cine este Mihaela Neagu, organizatoarea evenimentului din Sectorul 5, abonată la contracte cu statul

O firmă de curățenie – Libro Events – organizează un eveniment care costă 700 de mii de euro în Sectorul 5 al Capitalei. Dan Bittman, prezentator al evenimentului și chemat cu trupa Holograf să cânte la același eveniment se enervează când lumea se întreabă de unde atâția bani pentru sărbătoarea unuia dintre cele mai sărace sectoare. Între timp se descoperă aici că „Achiziţia a fost una cu dedicaţie!” pentru patroana firmei Libro Events – Mihaela Neagu, o bună prietenă a fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi, care a executat doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Monica Iacob-Ridzi (PDL) a fost condamnată în 2015 la cinci ani de închisoare în dosarul „2 Mai”, în care a fost judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual şi participaţie improprie de acces fără drept la un sistem informatic. Alături de Ridzi, în acelaşi dosar, au fost judecate şi condamnate alte 11 persoane, foşti angajaţi ai ministerului Tineretului, administratori de firme, colaboratori. Ea a fost găsită vinovată după ce procurorii DNA au acuzat-o că a plătit în 2009 servicii fictive unor companii preferenţiale, pentru organizarea manifestărilor de Ziua Tineretului, şi astfel a adus un prejudiciu de peste 600.000 de euro Ministerului Turismului. Schema pe care a făcut-o Monica Iacob-Ridzi în 2009 s-a repetat practice în 2018 cu primarul PSD – Daniel Florea. În 2009, actualul primar PSD – Daniel Florea era consilierul personal al ministrului transporturilor, Radu Berceanu (PDL). Tot în 2009 este numit vicepreședinte al AVAS. De la 1 ianuarie 2012 se dedică societății sale de avocatură, „Daniel Florea și Asociații”. Iar în decembrie 2012 a ajuns deputat PSD, chiar dacă, în 2008 candida pentru un mandat de senator din partea PDL. Că așa-i în politică.

Prietena doamnei Ridzi – Mihaela Neagu – mai e cunoscută pentru:

Anul 2011 – Sub denumirea de Amma General Store SRL, actuala SC Libro Events SRL, controlată de Mihaela Neagu, a derulat mai multe contracte cu statul român. În 18 iulie 2011, Ministerul Muncii a atribuit acestei societăți un contract în valoare de 2.733.615 lei fără TVA, pentru servicii de organizare de seminarii și evenimente. În 8 noiembrie 2011, aceeași firmă a câștigat un contract în valoare de 77.250 de lei fără TVA, pus la bătaie de Ministerul Educației, pentru prestarea unor servicii de organizare de evenimente. În 28 august 2012, aceeași autoritate contractantă mai atribuie firmei respective un contract de 830.240 de lei fără TVA pentru servicii hoteliere. Clubul Sportiv Olimpia, condus de Mihaela Neagu, a încheiat, în data de 26 martie 2012, cu firma Mihaelei Neagu, un contract în valoare de 1.589.760 lei fără TVA, pentru servicii de curățenie, întreținere și amenajare baze sportive.

Cel mai spectaculos contract este cel încheiat, însă, la 12 iunie 2013, cu CSM, în valoare de 832.406 lei fără TVA, pentru servicii hoteliere și de restaurant, în cadrul proiectului româno-elvețian privind formarea judecătorilor și procurorilor pentru aplicarea noilor legi penale.

Tot în 2013, Mihaela Neagu a câștigat o licitație pentru a efectua curățenia în Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Spitalul impunea câteva criterii stricte firmelor participante, respectiv ca acestea să aibă cifre de afaceri rezonabile în domeniul contractului (și anume prestării de “servicii de curățenie, igienizare și dezinfecție la interiorul și exteriorul unităților sanitare”) și să dețină experiență suficientă în efectuarea curățeniei în spitale. Niciunul dintre aceste criterii nu era însă îndeplinit de “Libro Events”, societatea care a fost desemnata câștigătoare în cele din urmă (aici).

În 2015 – Licitația cu privire la atribuirea serviciului de catering pentru asistații de la Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu a dat, drept câștigător, ați ghicit, o firmă interesantă din localitatea Bragadiru, județul Ilfov: SC LIBRO EVENTS SRL. A câștigat contractual venind cu un preț aproape neverosimil: 0,4 bani/zi/asistat! Din această sumă, societatea – care a fost declarată câștigătoare – ar fi trebui să acopere cheltuielile legate de prepararea și livrarea hranei pentru cele 38 de unități de protecție socială aflate în subordinea DGASPC: transport, chirie pentru cele trei mașini cu care s-au prezentat la licitație, energie pentru prepararea hranei. (aici)

În 2016 s-a descoperit că printre milionarii români, în TOP 300 Capital se află un tânăr de 21 de ani, Vlad Mihai Alexandru Cristescu, cu o avere de 22 de milioane de euro. Ghici ghicitoare, acesta era fiul fostului administrator al Complexului Olimpia, Mihaela Elena Neagu, patroana firmei Libro Events, fostă Amma General Store SRL.

Tot în 2016, Firma Libro Events, în trecut Amma General Store, încasa lunar aproape 2 miliarde lei vechi, mai exact 183.516 lei cu TVA de la Spitalul Județean de Urgență Călărași pentru servicii de curațenie și dezinfecție spații interioare, conform contractului de prestare de servicii.

În 2017, compania Mihaelei Neagu, a câștigat un contract de peste 21 de milioane de euro, pentru colectarea și transportul deșeurilor în județul Timiș. (aici)

2018 a venit cu știrea că Metrorex va plăti firmei Libro Events 73 de milioane de lei pentru servicii de curăţenie şi igienizare. Metrorex a atribuit firmei Libro Events un contract de peste 73 de milioane de lei pentru servicii de curăţenie şi igienizare a spaţiilor publice, spaţiilor tehnice din staţiile de metrou şi a trenurilor electrice de metrou, potrivit unui anunţ de atribuire al companiei postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), scrie Agerpres. Astfel, conducerea Metrorex va deconta către firma din Cernica aproximativ 16.000.000 de euro, ceea ce înseamnă 4.000.000 de euro pe an, circa 333.000 de euro pe lună.

Dar nu doar atât, martie 2018, potrivit unui anunț de atribuire publicat în SEAP, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a atribuit un contract în valoare de 4,103,573.83 RON fără TVA pentru „Servicii de curatenie, salubrizare si colectare selectiva în spațiile aferente terminalelor de pasageri” către asocierea SC Libro Events SRL si SC ISM Sophie Construct SRL.

În loc de concluzie. Oamenii ca Mihaela Neagu supraviețuiesc tuturor guvernărilor și mănâncă bani publici de peste tot. Sunt în toate curțile politicienilor cu care, cel mai probabil, își impart prada. Asta face ca lucrurile să meargă unse atunci când vin alegerile căci banii prăduiți astfel sunt reinvestiți pentru noile mandate care vor furniza în continuare posibilități de contractare ale altor servicii pe bani publici la prețuri exorbitante. Iar noi uităm de la un an la altul personajele principale căci se întâmplă scandal, după scandal, după scandal și nu mai ai timp să ții pasul cu dimensiunea tot mai mare a furtului.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei de 6 mai

realitatea

KATE si WILLIAM vor avea si o fetita! Ce nume i s-a ales!

Auditul bucuriei: cum să te distrezi mai mult în 2020

Andreea Damian

Mesajele bizare postate de Elena, soţia lui CRBL, înainte de anunţul divorţului

Andreea Damian

Tudor Chirilă și-a anulat toate concertele și spectacolele. Ce a pățit artistul

Andreea Damian

Îngrijirea părului | Ce se întâmplă dacă îl speli în apă prea fierbinte

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu