Home > Agenda > Biserica Catolică din Germania le cere scuze miilor de copii victime ale abuzurilor sexuale comise de clerici

Biserica Catolică din Germania le cere scuze miilor de copii victime ale abuzurilor sexuale comise de clerici

Șeful Bisericii Catolice din Germania și-a cerut scuze marți, la Berlin, “pentru toate dezamăgirile și durerea provocată”. Acesta și-a cerut scuze după ce un raport a arătat că mii de copii au fost abuzați sexual de clericii Bisericii Catolice din Germania, un număr care, potrivit unui expert este doar “vârful aisbergului”, în realitate numărul copiilor abuzați sexual de către clerici fiind mult mai mare, potrivit Reuters.

Cardinalul Reinhard Marx

Cercetătorii din trei universități germane au examinat 38.156 dosare care au depășit o perioadă de 70 de ani, terminând cu anul 2014, și au găsit indicii de abuz sexual din partea a 1.670 de clerici asupra a peste 3.700 de posibile victime.

Revista germană Der Spiegel a raportat rezultatele la începutul acestei luni după ce raportul a ajuns în mâna jurnaliștilor. Scandalul vine într-un moment în care Biserica Catolică se luptă cu o serie de noi cazuri de abuz sexual în țări precum Chile, Statele Unite și Argentina.

“De prea mult timp în Biserică am ignorat ce se petrece, ne-am ascuns și nu am vrut să credem că e adevărat”, a declarat Cardinalul Reinhard Marx, președintele Conferinței Episcopale Germane, la o conferință de presă, marți.

“Pentru toată dezamăgire, durerea și suferința, trebuie să-mi cer scuze ca președinte al Conferinței Episcopilor, din partea Bisericii Catolice precum și în nume personal”, a spus Marx.

“Studiul ne-a deschis ochii la faptul că această problemă nu a fost depășită”, a mai spus el. Harald Dressing de la Institutul Central de Sănătate Mintală a spus că numărul reprezintă doar limita inferioară a estimărilor, deoarece multe cazuri nu au fost niciodată raportate sau nu au fost luate în serios sufficient de mult încât să fie notate în dosare. “Numerele rezultate sunt doar vârful unui aisberg al cărui dimensiune reală nu o putem încă evalua”, a declarat Dressing la conferința de presă.

Articole asemanatoare
afecțiune
Un nou studiu arată cum schimbă afecțiunea ADN-ul copiilor
Roger Waters speră la mai mulți copii salvați din zonele de conflict
Mințite 60 de ani în legătură cu contraceptivele pentru că un bărbat a vrut să-i facă pe plac Papei
RECENZIE: 6 ore de testimoniale despre abuz sexual în secta lui R Kelly și el e tot liber

Comenteaza acest articol

Biserica Catolică din Germania le cere scuze miilor de copii victime ale abuzurilor sexuale comise de clerici

by Dora Constantinovici   1 min
0