Tabu
LIFE & LOVELIFESTYLESlider

Cine e capul de afiș al Coaliției pentru Familie pentru Referendum – KIM DAVIS

N-aș fi scris despre temă încă o dată căci mi se pare absurd și gândul că în loc să ne preocupe drepturile angajaților, accesul gratuit la sănătate și educație, ne pierdem vremea cu un referendum stupid și costisitor. Dar știm cu toții de unde a venit ideea și cine are interese să își rostogolească agenda peste tot prin țară ca să mai smulgă niște confirmări că românul e, în primul și în primul rând, unul dintre cei mai conservatori cetățeni ai lumii.

Anul trecut, Coaliția pentru Familie a adus în România, într-un soi de turneu, două staruri ale mișcării împotriva căsătoriilor între persoane de același sex din SUA: Kim Davis și Harry Mihet. Practic au avut conferințe în cele mai mari orașe din România, conferințe în care, conform genului narativ folosit de majoritatea sectelor au amestecat date istorice cu neadevăruri ca să bage spaima într-o populație oricum înfricoșată de situația precară în care se află din punct de vedere social, economic și politic.

Multă lume știe deja că faimoasa Kim Davis este o funcționară a unui comitat din Kentucky care a fost închisă cinci zile în 2015 pentru că refuzase să elibereze certificate de căsătorie cuplurilor de același sex. Deci o persoană care a refuzat să respecte Constituția propriei țări a fost adusă să sfătuiască românii cum să procedeze cu propria lor Constituție. Ok, să zicem că suntem obișnuiți cu chestii chiar mai exotice de atât. Ce m-a uimit din toată afacerea a fost faptul că nu știam, spre exemplu, că această Kim Davis este practic coborâtă dintr-o emisiune Jerry Springer. S-a căsătorit pentru prima dată la 18 ani, cu Dwain Allen Wallace în data de 5 august, 1984 la Biserica Baptistă din Morehead, Kentucky. Mama ei, care era funcționară în acel moment acolo, a semnat și actul de cununie civil. În 1990 și 1992, Kim Davis a născut doi copii, două fetițe. Apoi, în 1994 a divorțat pentru că era deja însărcinată din nou, cu cel al amantului ei de atunci, Thomas McIntyre. De altfel, la cinci luni de la divorț a născut doi gemeni. În 1996 ea și McIntyre s-au bătut și bărbatul s-a ales cu un ordin de restricție. După puțin timp, căci tot în 1996, Kim Davis s-a căsătorit din nou la Biserica Baptistă cu un alt tip, Joe Davis. Cumva l-a convins să-i adopte gemenii și el chiar a primit tutela celor doi la care a renunțat ulterior. Au divorțat în anul 2006. La un an de la divorț, Kim Davis s-a recăsătorit cu tatăl gemenilor, Thomas McIntyre. Căci dragoste mare. Din nou. Căsătoria a fost realizată cu sprijinul Bisericii Vieții Universale (chiar așa se numește) care de altfel dă oricui certificat de căsătorie cu mențiunea că soții trebuie să aibă cel puțin 18 ani. Deci de data asta nici măcar Biserica Baptistă n-a mai avut chef s-o ia de la capăt. Kim Davis a divorțat din nou, în 2008, la doar un an de la a doua căsătorie cu McIntyre de el. Și în 2009, s-a recăsătorit cu Joe Davis de care divorțase pentru McIntyre. C-așa-i în tenis. Deci doamna asta nehotărâtă în ceea ce privește propria viață a făcut o campanie de convingere a unei întregi țări de pe alt continent că trebuie să-și schimbe Constituția și viața celor din jur. Wow.

În SUA, Davis a fost susținută necondiționat de Mike Huckabee, fost guvernator în Arkansas, candidat la președinția SUA în 2008, pastor, politician. Din 2016 a devenit un mare susținător al lui Trump, chestie care a dat un fel de rezultate căci fiica sa Sarah Huckabee Sanders, după ce a fost consilier al președintelui SUA în campanie, a devenit secretar de presă al Casei Albe. Printre altele, Sarah Huckabee a spus în 2018 că violența și agresivitatea politicii anti-emigranți ai președintelui Donald Trump sunt pe deplin justificate potrivit Bibliei, declarație pe care nici măcar cei mai credincioși dintre oamenii politici americani nu au susținut-o și au considerat-o nazistă și imorală. Tată-său, Mike Huckabee este recunoscut mai ales pentru lupta pentru eliberarea condiționată a unui deținut considerat extrem de periculos care a molestat un copil și a comis mai multe tâlhării. Omul a fost eliberat și a omorât apoi patru polițiști cu un drum. Dar ce nu face un politician pastor pentru mai multe voturi? Huckabee este împotriva LGBT, împotriva avorturilor, împotriva accesului gratuit la sănătate, susține piața liberă, critic mare al actriței Natalie Portman pentru că a rămas însărcinată fără să fie căsătorită, dar este împotriva mijloacelor de contracepție gratuite totuși căci femeile sunt niște nesimțite care nu-și pot controla libido-ul, împotriva teoriei lui Darwin, pentru religie în școli, pentru concedierea celor care nu cred în dumnezeu, pentru investițiile în apărare, pentru construirea zidului împotriva imigranților. În tinerețe a cântat în trupa rock Capitol Offense. O trupă care bagă evergreenuri, cum altfel.


Am scris și despre el pentru că el e cel care a scos-o pe Kim din pușcărie, într-un moment de invizibilitate politică pentru el. Au pus piesa Eye of the Tiger și s-au pozat pe o scenă improvizată la ieșirea din închisoare. Huckabee s-a călcat un pic pe picioare cu Ted Cruz că și lui i-ar fi plăcut să mai strângă niște fani și voturi cu aceeași ilustră Kim Davis dar într-un final a reușit să fie cavalerul ei pe cal alb.


Luna aceasta, în data de 24 octombrie mai exact, Kim Davis (republicană între timp, cum altfel) va avea confruntarea finală cu democratul Elwood Caudill Jr. pentru un al doilea mandat pentru locul de funcționar în Kentucky. Davis e singurul candidat din partea republicanilor. Caudill l-a învins pe David Ermold, candidat din partea democraților care fusese de altfel și unul dintre cei doi bărbați pe al căror certificat de căsătorie a refuzat Davis să își semneze numele în 2015. Potrivit lui Ermold, Caudill a câștigat datorită unei campanii neasumate anti LGBT. În orice caz, în campania de anul acesta, atât democratul cât și republicana Davis au refuzat să mai vorbească despre incidentul din 2015. Ea își făcuse plinul la noi, În Iași, Timișoara, București, Arad și alte orașe pe unde a mai plimbat-o Coaliția pentru Familie. În orice caz, în SUA, Kim Davis se plimbă cu o cruce imensă la ea pe la televiziuni dar a renunțat la tonul vehement împotriva căsătoriilor persoanelor de același sex căci s-a prins că nici măcar acolo – acest ton nu-i mai poate aduce voturi. Cum nu-i va aduce nici discursul incoerent pe care l-a păstrat. Lasă că poate vine să se facă președintă la noi.

ARTICOLE SIMILARE

Testare dermatologică gratuită

realitatea

România ar putea da drept de vot tinerilor peste 16 ani

Andreea Damian

Dana Rogoz a născut! Ce nume a ales pentru fetița ei

Andreea Damian

Ștefan Bănică și Lavinia Pârva, dezvăluiri incredibile după 10 ani de relație

Andreea Damian

Stella McCartney lansează un festival digital pentru a ajuta la eliminarea violenței împotriva femeilor

Andreea Damian

Jane Fonda, declarație șocantă la 84 de ani: „Nu mă deranjează că sunt așa aproape de moarte”

Andreea Damian

Scrie un comentariu