Tabu
Image default
CULTURE PEOPLE Slider

Hitul cântat de Britney Spears “… Baby One More Time” împlinește azi 20 de ani

În această zi, în 1998, Max Martin (cel care a compus textul piesei) și Britney Spears au făcut istorie cu unul dintre cele mai cunoscute cântece pop din toate timpurile.

Ca să înțelegi de ce tocmai această piesă de debut a lui Britney Spears a ajuns în casele din întreaga lume trebuie să știi următoarele lucruri. Fundalul muzical al compozitorului Max Martin a fost eclectic. A crescut pe o insulă mică de pe coasta Suediei, ascultând pe Elton John, Regina, Vivaldi, Mozart, Depeche Mode și Bangles. A învățat să citească și să scrie muzică grație unui program public de muzică și educație și a format o bandă glam-rock numită “It’s Alive”. A început apoi să scrie pentru Backstreet Boys, Westlife și Robyn. Dar “… Baby One More Time” a fost prima lovitură comercială majoră pentru compozitorul care avea să ajungă milionar.

El spune că a compus melodia într-o seară, când, în timp ce încerca să adoarmă, l-a lovit inspirația. La acea vreme și-a imaginat că piesa va fi mai degrabă R&B și le-a oferit-o fetelor de la TLC. L-au refuzat din cauza versurilor “hit me baby” (lovește-mă iubitule). Nu erau singurele deranjate. Oamenii au interpretat piesa ca fiind despre sado masochism sau despre violența domestică. De fapt, Martin zice că folosea cuvântul “lovitură” în slang american pentru “apel” (n.r. telefonic). Cântecul este despre dorința de împăcare cu un fost, nimic altceva, spune el. Martin a trimis-o la Jive Records pentru Britney Spears, iar restul a devenit istorie.

Lansarea oficială a piesei de debut „…Baby One More Time” are loc la data de 23 octombrie 1998, pentru ca la 12 ianuarie 1999, albumul cu același nume să fie disponibil publicului. Single-ul „…Baby One More Time”, primul extras de pe album, cunoaște un succes răsunător, plasându-se în fruntea clasamentului Billboard Hot 100 timp de două săptămâni. Single-ul devine number-one în topul UK Singles Chart, atingând astfel un nou record pentru o artistă debutantă. Vândut în peste 500.000 de exemplare în prima zi, și cu peste 10.000.000 de copii până în prezent, este unul din cântecele cu cele mai mari încasări din istoria muzicii. El ocupă prima poziție în clasamentele a 17 țări, printre care America, Marea Britanie, Austria, Australia, Germania, Franța, Italia și țările scandinavice. A fost nominalizat la premiile Grammy pentru cea mai bună interpretare pop. „…Baby one more time” e urmat mai apoi de către alte 4 single-uri după cum urmează: „Sometimes”, „(You Drive Me) Crazy [The STOP! Remix]”, „Born to Make You Happy” și „From The Bottom of my Broken Heart”.

ARTICOLE SIMILARE

Care e locul preferat al Adelinei Pestrițu din noua casă

Tabu Tabu

„Cottagecore” și apariția fanteziei rurale moderne

Andreea Damian

Donald Trump a postat o imagine bizară la bustul gol: capul lui pe corpul lui Stallone

Dora Constantinovici

Sărbătoritul zilei de 14 noiembrie

realitatea

Ziua Păsărilor în Parcul Văcărești, Ovidiu Bufnilă, SOR: vânturelul roșu s-a mutat la bloc

Dora Constantinovici

Nike a lansat costumele de baie musulmane

Andreea Damian

Scrie un comentariu