Tabu
CULTURESlider

Facem liste cu cei ajutați de ONG-uri dar nu ne grăbim să publicăm numele celor 500 de pedofili liberi

În ultimele două zile, în România s-au întâmplat următoarele două lucruri: s-a votat legea spălării banilor care, printre altele, va obliga ONG-urile să raporteze lunar listele beneficiarilor care ar trebui să fie confidențiale și Ministerul Justiției recunoaște că 507 infractori condamnați pentru act sexual cu minori, corupere sexuală și racolare de minori în scop sexual sunt liberi.

Pentru legea care va obliga ONG-urile să publice datele confidențiale ale persoanelor infectate cu HIV, tinerii care au probleme cu justiția, persoanele cu adicții, mamele adolescente, persoanele cu dizabilități, refugiați, solicitanți de azil, migranți, copii, tineri, adulți, vârstnici s-au încălcat niște proceduri parlamentare și s-a votat de două ori.

Cei peste 500 de pedofili care au fost găsiți vinovați de instanțe nu au primit nici o zi de închisoare (Libertatea). Și nici nu le cunoaștem numele căci abia la începutul lunii octombrie 2018 a fost adoptată în plenul Senatului propunerea legislativă privind registrul automatizat naţional cu privire la autorii contravenţiilor şi infracţiunilor sexuale, de hărţuire, sau asupra minorilor. Au existat 101 voturi “pentru” și o abținere. Însă, până când numele acestora vor fi trecute în registrul respectiv, oamenii aceia sunt liberi să se plimbe peste tot în apropierea copiilor. De altfel, acest lucrur tocmai s-a întâmplat cu unul dintre pedofili care avea deja o dublă condamnare pentru viol, dar se plimba nestingherit prin fața școlii, fără riscul de a fi recunoscut, în Bacău. Și abia după ce un avocat băcăuan, Vlad Fesan a fost șocat că acest agresor umbla liber și încerca să acosteze alți copii și a scris un proiect de lege pentru o bază de date electronică a tuturor agresorilor sexuali de copii din România trimis deputatei independente Oana Bîzgan, această soluție a ajuns în Senat pentru a fi executată. Mai trebuie însă să treacă de Camera Deputaților. Nu se știe când căci nu pare o urgență pentru nimeni. Să fi fost Liviu Dragnea, să fi fost Tudorel Toader, să fi fost Viorica Dăncilă, să fi fost acest guvern în această situație în care am reușit să îmi pun toată țara-n cap cu toate jocurile de picioare din ultima vreme făceam măcar un lucru cu care să-mi mai spăl din imagine și ceream ordonanță de urgență prin care să fac publice numele violatorilor de copii. Muream cu ei de gât măcar că tot m-am zbătut să fiu perceput ca apărătorul suprem al familiei tradiționale și a drepturilor minorilor când cu Referendumul.

Să recapitulăm deci. Vom avea cât de curând liste cu numele copiilor nou-născuți care au beneficiat de ajutorul ONG-urilor și chiar și liste cu numele copiilor abuzați dar nu se știe când vom avea liste cu numele celor 500 de pedofili care au fost găsiți vinovați de instanțe, dincolo de orice dubiu, dar nu au primit nici o zi de închisoare. Camera Deputaților a decis că e mai urgent să se întocmească liste cu numele celor aflați în dificultate financiară sau într-o poziție de precariat, minoritari sau oameni bolnavi și disprețuiți de societate decât să știm numele celor 785 de agresori sexuali, de adulți și de copii, dintre care 500 se știe că sunt pedofili, cu pedeapsă fără executare. Și asta în timp ce statul român nu recunoaște drept violuri foarte multe agresiuni și le trece la act sexual consimțit cu minori, chiar dacă fetele au 6 sau 11 ani.

ARTICOLE SIMILARE

E incredibil ce face Mădălina Ghenea în Italia, „zona roșie” a Europei!

Tabu Tabu

Sărbătoritul zilei

realitatea

Endometrioza | 3 simptome care trebuie să te alerteze

Andreea Damian

Godottino | Primul serial de teatru pentru copii din România

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 15 iunie!

realitatea

Meghan Markle declară război familiei regale britanice

Andreea Damian

Scrie un comentariu