Tabu
HEALTHSlider

Se anunță un antibiotic promițător în stil “cal troian” care ar putea distruge bacteriile mai eficient

Oamenii de știință de la Shionogi Inc spun că au creat un antibiotic nou care pare promițător în lupta împotriva bacteriilor, potrivit studiilor clinice timpurii.

Testele realizate cu ajutorul a 448 de persoane cu o infecție a rinichilor sau a tractului urinar au sugerat că medicamentul a fost cel puțin la fel de eficace ca tratamentele actuale. Medicamentul este inspirat  din povestea calului gigantic din lemn, folosit pentru a furișa războinicii greci în orașul Troia. Doar că, în loc de lemn, fierul este folosit pentru a introduce un antibiotic în bacterii. Dr. Simon Portsmouth, care a condus cercetarea internațională, a declarat: “În timpul unei infecții acute, unul dintre răspunsurile noastre imune este să creăm un mediu sărac în fier. Ca răspuns, bacteriile își măresc aportul de fier.”

Noul antibiotic, cefiderocolul, se atașează de fier și, printr-o greșeală mortală pentru ele, bacteriile o transportă peste linia lor de apărare, în interiorul celulelor. Rezultatele studiului au fost raportate în revista Lancet Infectious Diseases. “Cefiderocolul s-a dovedit a fi atât sigur, cât și tolerabil “, spune dr. Portsmouth. Studiul anunță mult optimism în domeniu căci bacteriile care devin rezistente la antibiotice produc unele infecții incredibil de dificil de tratat.

O analiză a rezistenței antimicrobiene a făcut predicții sumbre pentru viitor, incluzând 10 milioane de persoane care mor în fiecare an de infecții rezistente la medicamente până în 2050.

Profesorul Serge Mostowy, de la Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, a declarat: “Acest studiu important oferă speranță pentru un nou antibiotic care ar putea fi o alternativă la tratarea acestora, dar nu suntem încă destul de pregătiți”. Sunt necesare studii mult mai complexe pentru a fi siguri de eficacitatea noului antibiotic.

Experimentele realizate în cazul persoanelor cu pneumonie și celor cu infecții rezistente la unele dintre cele mai puternice medicamente, sunt deja în curs de desfășurare. Experții spun că sunt urgent necesare noi clase de antibiotice – care atacă bacteriile în moduri complet noi.

ARTICOLE SIMILARE

Carmen Brumă a explicat cum trebuie preparată salata care te scapă de vergeturi

Andreea Damian

Miley Cyrus are o piesă nouă și un clip cu un mesaj puternic social

realitatea

Divorț răsunător în showbiz! Se despart după 18 ani de mariaj

Andreea Damian

Vezi care sunt destinatiile exotice de top pentru vara anului 2017

realitatea

Cum să scapi de insomnie. Te ajută aceste plante

Andreea Damian

Doliu în televiziune. A murit unul dintre „Așii amanetului”

Andreea Damian

Scrie un comentariu