Tabu
LIFESTYLE Slider

China “creează doi miliardari pe săptămână” potrivit unui raport financiar

China a produs doi miliardari săptămânal în 2017, potrivit unui raport al băncii elvețiene UBS și al auditorilor PwC.

Numărul miliardarilor din țară a înregistrat o creștere netă de la 318 la 373, cu o avere comună de 1,12 trilioane de dolari (874 de miliarde de lire), potrivit raportului citat de BBC.

Raportul mai spune că în prezent, China este țara lider în care antreprenorii au toate premisele să se îmbogățească. Pe plan mondial, averea tuturor miliardarilor a crescut cu 19%, ajungând la o valoare record de 8,9 miliarde de dolari, împărțită între 2.158 de persoane.

“În ultimul deceniu, miliardarii chinezi au creat unele dintre cele mai mari și cele mai de succes companii din lume, crescând nivelul de trai”, a spus Josef Stadler, șeful UBS Global Management.

“Dar acest lucru este doar începutul. Populația vastă a Chinei, inovațiile tehnologice și creșterea productivității, combinate cu sprijinul guvernului, oferă oportunități fără precedent pentru indivizi nu numai pentru a construi afaceri, ci și pentru a schimba viața oamenilor în bine”.

UBS și PwC au declarat că în Asia există deja mai mulți miliardari decât în ​​SUA. Potrivit tendințelor actuale, miliardarii chinezi vor fi mai bogați decât omologii lor americani în termen de trei ani. Doar 16 miliardari chinezi existau în 2016, potrivit raportului, dar acum aproape unul din cinci miliardari din întreaga lume este chinez. Se pare că 97% dintre miliardarii chinezi au fost antreprenori, mulți dintre ei în sectoare precum tehnologia și comerțul cu amănuntul.

Raportul a spus că regiunea Americii are încă cea mai mare  rată de concentrare a bogăției miliardarilor, dar crearea de bogăție în sine a încetinit. În 2017, SUA au apărut 53 de noi miliardari, comparativ cu 87 câți apăruseră în urmă cu cinci ani. În Europa, numărul de miliardari a crescut cu 16 până la 414 în 2017.

ARTICOLE SIMILARE

Apeleaza la serviciile de inchirieri masini pentru un weekend romantic in doi

realitatea

Incredibil! Ce fac Andreea Bălan și George Burcea după despărțire

Tabu Tabu

15 secrete despre actrițele celebre de la Hollywood. Dezvăluiri năucitoare despre Marlene Dietrich

Andreea Damian

Ea e prietena lui Andrei Zaharescu! Seamana cu cineva cunoscut?

Charlize Theron fumează marijuana cu mama ei. Actrița a explicat motivul!

Andreea Damian

Cornel Pasat inselat de sotie in padure la Baneasa!

Scrie un comentariu