Tabu
CULTURESlider

Bolsonaro a câștigat Brazilia cu discurs al urii, bani de la biserici și fake news

Am mai scris despre Bolsonaro și că discursul lui de extremă dreapta i-a adus enorm de multe voturi încă din octombrie când se făcuse un sondaj despre cum, din cauza acestui discurs, în Brazilia, oamenii au început să vâneze și să omoare în plină stradă reprezentanți ai comunității LGBT. Dar Bolsonaro nu reprezintă un pericol doar pentru aceștia ci pentru toți cetățenii Braziliei, chiar și pentru unii dintre cei care l-au votat. Sigur, asta se va vedea în timp, deocamdată aceștia se bucură că au înghițit gălușca populistă cu discursul anti-corupție și anti-comunism. Că așa începe.

Ca să înțelegem mai bine cât e de periculos faptul că un extremist de dreapta a câștigat alegerile pentru președinție în 2018, revin cu câteva dintre declarațiile lui.

Omul care i-a spus: “Ești urâtă, nici nu te-aș viola pentru că nu meriți” unei colege ministru și care a spus că “aș prefera ca fiul meu să moară într-un accident mai degrabă decât să fie gay”, care a spus că “greșeala dictaturii (din Brazilia, 1964-1985) a fost faptul că a torturat oamenii în loc să-i ucidă”- este acum președintele Braziliei. Bolsonaro mai este cunoscut pentru că a spus: “Nu există riscul să-mi văd copiii mergând la întâlnire cu o femeie de culoare. Copiii mei au fost foarte bine educați“ sau “Voi retrage publicitatea de stat din mass media care mă critică”. Tot el a mai spus: “Femeile trebuie să aibă salarii mai mici pentru că nasc” sau “Am cinci copii. Patru sunt băieți dar ultimul e fată pentru că l-am făcut într-un moment de slăbiciune”, a spus și că “Nu se va schimba nimic în țara asta prin vot. Lucrurile se vor schimba abia dacă începem un război civil” și că “Pinochet (dictatorul Chile) ar fi trebuit să omoare mai mulți oameni”.

Dar poate cel mai trist este faptul că Trump de la Tropice (cum i se mai spune lui Bolsonaro) a câștigat alegerile cu toate că a spus de nenumărate ori că nu crede în încălzirea globală și că este în favoarea dezvoltării regiunilor pe care se află pământurile protejate ale indigenilor – cu alte cuvinte, este de acord și chiar salută fericit tăierea pădurii amazoniene. Desigur, asta trebuia să vină la pachet cu discursul pro-piață liberă la modul cel mai sălbatic, cu privatizarea tuturor proprietăților statului și ca să fie sigur că va ieși mult așteptatul război civil – cu relaxarea legilor care reglementează accesul la arme de foc pentru toată lumea.

Toată ura asta aparent inexplicabilă are și niște sponsori foarte importanți și anume rețelele evanghelice și penticostale care, din septembrie, de când Bolsonaro s-a rebotezat și a renunțat la catolicism l-au promovat cu toată forța. Au început ca la noi, cu știri false distribuite peste tot în țară, cu un citat fals al oponentului de stânga al lui Bolsonaro, Haddad, cel care într-un meme fabricat ar fi spus că statul va confisca și converti sexual copiii cetățenilor plus zvonurile că Haddad și echipa sa de campanie ar fi distribuit în toate centrele de îngrijire a copiilor sticluțe cu lapte în formă de penis. Acest video stupid și fals a avut apoi milioane de vizualizări. În 2017, imediat după ce a fost primit în sânul noii biserici, Bolsonaro urla că dumnezeu este stăpânul tuturor și peste toate și că nu există secularism, totul e credință. Căci, nu-i așa, abia când vorbești liber și entuziasmat despre tortură, moarte și crimă se cheamă că ești om serios și plin de har, perfect pentru a conduce o țară.

ARTICOLE SIMILARE

Shakira, o nouă melodie „de răzbunare”

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 4 iulie

realitatea

Câștigător Survivor România 2023. Cine a luat premiul de 100.000 de euro

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 6 octombrie

realitatea

Hillary Clinton sare în apărarea lui Meghan Markle, ducesă de Sussex

Andreea Damian

Top 7 filme de actiune 2016

realitatea

Scrie un comentariu