Tabu
BEAUTYSlider

E oficial – bărbații cu barbă sunt mai atrăgători decât cei rași

A venit vremea să nu-ți mai bați joc de hipsterii bărboși din întreaga lume, e oficial, bărbații cu barbă sunt mai atractivi decât cei rași.

Acest lucru a fost hotărât de un studiu din Journal of Evolutionary Biology (da, exact, e uimitor pe ce fel de studii se duc banii) care a cerut unui număr de 8500 de femei să evalueze ca potențiali viitori iubiți  bărbații cu și fără barbă. Bărbații au fost fotografiați proaspăt rași, la cinci zile după ce s-au ras, la 10 zile după ce s-au ras și apoi la patru săptămâni după ce s-au ras.

 

Rezultatele au fost dstul de neașteptate: toate femeile au prefera bărbații cu barbă. Barba cea mai apreciată a fost cea vizibilă după 10 zile, apoi a urmat barba plină de la patru săptămâni de la ultima bărbierire urmată, pe locul trei, de firele de păr mai puțin vizibile de la cinci zile după ras.

Dacă arăți așa dar nu știi să schimbi o roată, să dobori un copac sau să faci focul – BĂRBIEREȘTE-TE!

Cercetătorii au concluzionat că probabil, ceea ce le-a atras pe femei au fost caracteristicile tipic masculine evidențiate de barbă, cum ar fi o linie a feței puternic conturată și semnal al sănătății și nivelului ridicat de testosteron. Reducând atracția la nivelul primitiv, se pare că bărbile ar putea fi mai  atractive pentru femei atunci când iau în considerare relațiile pe termen lung decât cele pe termen scurt. Se pare că ele ar indica însăși capacitatea bărbatului de a concura cu succes în societate, cu alți bărbați, pentru resurse.

Acestea fiind spuse, nu vă mai bateți joc de bărbații cu barbă chiar dacă mema foarte la modă care spune că dacă nu știi să tai lemne, să schimbi o roată sau să-ți vânezi singur cina – ar trebui să te razi – poate părea amuzantă.

ARTICOLE SIMILARE

Gina Pistol își dezvăluie secretele de înfrumusețare / INTERVIU

O tânără nu a mâncat nimic un an de zile! Cum arată acum

Show-ul „Keeping Up with the Kardashians” a ajuns la final. Reacția lui Kylie Jenner

Andreea Damian

Cât timp ne protejează anticorpii de noul coronavirus

Andreea Damian

Istoria celor mai scumpe rochii de mireasa

realitatea

Iuliana Luciu a aparut la TV cu fata TUMEFIATA: “Nu pot sa imi misc buza de sus”

Scrie un comentariu