Tabu
LIFESTYLESlider

O cafenea japoneză utilizează roboți controlați de oameni paralizați

O cantină echipată cu chelneri robot, controlați de la distanță de oameni paralizați, s-a deschis în Tokyo, Japonia.

Un total de 10 persoane, cu o varietate de condiții care le limitează mișcarea, ajută la controlul roboților în cafeneaua Dawn Ver. Controlorii roboților câștigă 1000 de yeni (8 dolari) pe oră – rata standard a salariilor pentru personalul din servicii din Japonia. Se speră că proiectul va oferi o mai mare independență persoanelor cu dizabilități.

Roboții OriHime-D utilizați în cafenea au fost dezvoltați de compania japoneză Ory și au fost inițial creați pentru a fi utilizați în casele persoanelor cu dizabilități care le restricționează grav circulația. Controlorii lor le pot spune roboților să se miște, să observe, să vorbească cu clienții și să care obiecte, chiar dacă operatorul lor poate doar să-și miște ochii. Aceste funcții au fost adaptate pentru a putea fi utilizate în cafenea.

Schema pilot urmărește să testeze legăturile dintre persoanele cu dizabilități și roboți, pentru a ajuta persoanele care altfel ar putea fi izolate în casele lor să câștige un salariu și să interacționeze mai ușor cu alte persoane. Controlorii umani au fost aleși dintre pacienți cu o varietate de afecțiuni, inclusiv leziuni ale măduvei spinării și boala neurodegenerativă progresivă ALS (scleroză amiotrofică laterală).

Cafeneaua va fi inițial deschisă numai două săptămâni. Creatorii săi colectează bani prin intermediul unei campanii de publicitate pentru a vedea dacă pot obține suficiente fonduri pentru a deschide permanent o cafenea Dawn Ver din anul 2020.

ARTICOLE SIMILARE

Fiica lui Johnny Depp a pozat sexy alături de Pamela Anderson

Andreea Damian

Românii sunt cei mai săraci angajaţi din UE, muncim mult şi degeaba

Dora Constantinovici

Cum îi răspunde Chris Rock lui Will Smith după ce a fost pălmuit la gala Premiilor Oscar

Andreea Damian

Acum e de înțeles de la cine a moștenit Andreea Berecleanu frumusețea. Cum arată mama și bunica sa

Andreea Damian

O actriţă de telenovele, UCISĂ cu sânge rece! Fiica de 5 ani a supravieţuit atacului

Prima FOTO cu fetita lui KIM KARDASHIAN

realitatea

Scrie un comentariu