Tabu
Image default
LIFESTYLE PEOPLE Slider

Activismul politic al Pamelei Anderson – din 1990 până la Jachetele Galbene din Franța

Cunoscută mai ales pentru Baywatch, Pamela Anderson a publicat săptămâna aceasta mai multe texte de apărare a mișcării din Franța împotriva lui Macron.

La începutul acestei săptămâni, actrița și activista canadian-americană, care locuiește acum în Franța, a încercat să explice scopul mișcării Jachetele Galbene (Gilets Jaunes) într-o serie postări pe Twitter și într-un blogpost pe site-ul ei.

Intervenția ei a declanșat apreciere și furie online, în părți egale, în timp ce postul ei argumentat în mod convingător a intrat în problemele sociale complexe din spatele violenței și a mișcării sociale în creștere, care agită politica franceză. Dar pentru cei mirați, incursiunea Pamelei Anderson în chestiunea politică a zilei nu ar trebui să fie o surpriză. De ani de zile, ea este bine cunoscută pentru activismul ei, pe care l-a afișat public încă din anii 90, atunci când și-a început activitatea cu PETA (Oameni pentru tratamentul etic al animalelor).

Printre campaniile sale mai notabile pentru PETA au fost campaniile “Îmi place mai degrabă goală decât purtând blană” din 2003, un protest împotriva Kentucky Fried Chicken și o încercare de a opri vânătoarea de foci.

Pamela Anderson împotriva vânătorii

Protestele recente din Franța au început inițial ca răspuns la creșterea taxei de combustibil promise de  președintele Emmanuel Macron, taxe care se spunea că vor ajuta inițiativele ecologice pe care Franța vrea să le adopte. Dar de atunci, protestele au crescut iar nemulțumirea oamenilor s-a extins și a cuprins totul, de la salariul minim și impozite la cererile de dizolvare a parlamentului și demisia lui Macron.

“Am disprețuit mereu violența … dar ce este violența tuturor acestor oameni și faptul că au ars câteva mașini de lux, în comparație cu violențele structurale ale elitelor franceze și globale?” a postat Pamela Anderson luni.

“Protestele sunt rezultatul tensiunilor crescânde dintre elita metropolitană și săracii din mediul rural, între politica reprezentată de Macron și cei 99% care sunt victime ale inegalității, nu doar în Franța, în întreaga lume”, a adăugat ea. “Mișcarea Jachetelor Galbene, a scris ea, “este o revoltă care mocnește în Franța de ani de zile. O revoltă a oamenilor obișnuiți împotriva sistemului politic actual, care – la fel ca în multe alte țări occidentale – se aliază cu elitele și îi disprețuiște pe cetățenii săi “.

În ciuda a ceea ce au spus criticii mișcării, ea a scris că o persoană obișnuită din Franța nu se opune inițiativelor de mediu, pur și simplu nu crede că sarcina de a plăti pentru aceasta ar trebui să i se aplice doar omului de rând, în timp ce bogații beneficiază de impozite reduse.

ARTICOLE SIMILARE

Un cap plin de vise confirmă faptul că Coldplay nu este cool și nici nu a încercat vreodată să fie

realitatea

INNA – topless pe coperta unei reviste

realitatea

Doliu în serialul „The Young and the Restless”! Ce vedetă a murit?

Tabu Tabu

Din cauza silicoanelor ieftine, Mara Bănică a ajuns la operatie: «Riscam să-mi pierd sânul stâng!»

Clorochinina și hidroxiclorochinina, posibilele tratamente pentru Covid-19, risc pentru inimă

Andreea Damian

Deficiența de seleniu favorizează cancerul

realitatea

Scrie un comentariu