Home > Lifestyle > Activismul politic al Pamelei Anderson – din 1990 până la Jachetele Galbene din Franța

Activismul politic al Pamelei Anderson – din 1990 până la Jachetele Galbene din Franța

Cunoscută mai ales pentru Baywatch, Pamela Anderson a publicat săptămâna aceasta mai multe texte de apărare a mișcării din Franța împotriva lui Macron.

La începutul acestei săptămâni, actrița și activista canadian-americană, care locuiește acum în Franța, a încercat să explice scopul mișcării Jachetele Galbene (Gilets Jaunes) într-o serie postări pe Twitter și într-un blogpost pe site-ul ei.

Intervenția ei a declanșat apreciere și furie online, în părți egale, în timp ce postul ei argumentat în mod convingător a intrat în problemele sociale complexe din spatele violenței și a mișcării sociale în creștere, care agită politica franceză. Dar pentru cei mirați, incursiunea Pamelei Anderson în chestiunea politică a zilei nu ar trebui să fie o surpriză. De ani de zile, ea este bine cunoscută pentru activismul ei, pe care l-a afișat public încă din anii 90, atunci când și-a început activitatea cu PETA (Oameni pentru tratamentul etic al animalelor).

Printre campaniile sale mai notabile pentru PETA au fost campaniile “Îmi place mai degrabă goală decât purtând blană” din 2003, un protest împotriva Kentucky Fried Chicken și o încercare de a opri vânătoarea de foci.

Pamela Anderson împotriva vânătorii

Protestele recente din Franța au început inițial ca răspuns la creșterea taxei de combustibil promise de  președintele Emmanuel Macron, taxe care se spunea că vor ajuta inițiativele ecologice pe care Franța vrea să le adopte. Dar de atunci, protestele au crescut iar nemulțumirea oamenilor s-a extins și a cuprins totul, de la salariul minim și impozite la cererile de dizolvare a parlamentului și demisia lui Macron.

“Am disprețuit mereu violența … dar ce este violența tuturor acestor oameni și faptul că au ars câteva mașini de lux, în comparație cu violențele structurale ale elitelor franceze și globale?” a postat Pamela Anderson luni.

“Protestele sunt rezultatul tensiunilor crescânde dintre elita metropolitană și săracii din mediul rural, între politica reprezentată de Macron și cei 99% care sunt victime ale inegalității, nu doar în Franța, în întreaga lume”, a adăugat ea. “Mișcarea Jachetelor Galbene, a scris ea, “este o revoltă care mocnește în Franța de ani de zile. O revoltă a oamenilor obișnuiți împotriva sistemului politic actual, care – la fel ca în multe alte țări occidentale – se aliază cu elitele și îi disprețuiște pe cetățenii săi “.

În ciuda a ceea ce au spus criticii mișcării, ea a scris că o persoană obișnuită din Franța nu se opune inițiativelor de mediu, pur și simplu nu crede că sarcina de a plăti pentru aceasta ar trebui să i se aplice doar omului de rând, în timp ce bogații beneficiază de impozite reduse.

Articole asemanatoare
pamela anderson
Pamela Anderson: Bărbații care se uită la filme porno sunt cei mai jalnici amanți
pamela anderson,
Tirada Pamelei Anderson la adresa lui Emmanuel Macron
pamela anderson
Motivul pentru care Pamela Anderson îl critică dur pe premierul Australiei
Johnny Depp
Fiica lui Johnny Depp a pozat sexy alături de Pamela Anderson

Comenteaza acest articol

Activismul politic al Pamelei Anderson – din 1990 până la Jachetele Galbene din Franța

by realitatea   2 min
0