Tabu
LIFESTYLESlider

Atât putem, ăștia suntem, românii i-au întâmpinat pe refugiați de Sfântul Nicolae: Punem mâna pe topoare!

Cred că dacă mai aud vreodată că românii sunt niște oameni prietenoși și ospitalieri și că mai ales, au o religie (majoritar ortodoxă) care îi face omenoși și îi umple de bucurie, bunătate și grijă față de aproape am să fac alergie.

UNHCR România a postat în 6 decembrie, adică atunci când și românii îl sărbătoreau pe Sfântul Nicolae, mai multe poze cu 50 de refugiați sudanezi, sirieni și eritreeni evacuați din Libia, care au ajuns în România, acompaniați de OIM unde ar urma să stea câteva săptămâni, până la plecarea în noua lor țară de relocare. Adică atenție, nici măcar nu au ajuns la noi ca să rămână aici, doar tranzitează țara. Odată ajunși în Grădina Maicii Domnului România, unde se sărbătorea Sfântul Nicolae – „chip al blândeţelor”, cel mai blând, atât de blând (am citit despre el aici) încât nu suferea să vadă niciun om sărac, niciun om necăjit, niciun om asuprit, niciun om exploatat – au fost întâminați pe Facebook cu mesajele de mai jos.

“Ăsta e război Religios și distrugerea identității Naționale”, “Unde sunt copilașii morți de foame îi in zdrențe cu care încercați să convingeți lumea că trebuie să ne solidarizăm cu migranții? Ăștia care au venit emană lux și bunăstare.”, „Intrati in pagina acestor tradatori de neam si Tara si trimitetile ceva de sarbatori pe mess! Eu le-am trimis: Voi tocati fonduri ale masoneriei si traiti ca niste tradatori din acest proiect de populare la Europei cu musulmani. Nu aveti nici inima de român si nici Dumnezeu! Pedeapsa Lui si blestemele romanilor va cadea peste viata voastra si a copiilor vostri!”, “Trimiteți-i înapoi de unde au venit! Nu au ce căuta în România! Să meargă acasă la ei, să muncească și să își vadă de viața lor.”, „Nu vrem invazia falsa adusa de masoni protestanti englezi nemti”, „Romania e Tara Crestina nu e musulmana . Stramosi nostri sau luptat sute de ani SA FIM liberi SA nu FIM condusi de Ideologiei musulmane . In plus Romania are in Constitutie ca nu SE pot stramuta sau emigra alte popoare PE teritoriul Tari noastre . De CE nu ISI ia tarile Arabe ??? Qatar , Arabia saudita , Iran sunt Tari mult Mai bogate si musulmane ca si ei.”, „Luati-i acasa la voi sa-i hraniti, cazati sa le cresteti copii!. De ce ne dati noua o sarcina in plus? Avem vreo datorie fata de ei la fel ca pentru copii nostri?”, „Punem noi mana pe topoare, daca vor incearca la fel ca in tarile nordice…”, etc.

Unele comentarii au fost șterse între timp, presupun că invitau direct la măcel. Printre cei care tranzitează România se aflau copii. Degeaba au încercat unii moderatori să le explice cetățenilor supărați ce înseamnă statutul de refugiat sau relocarea. Nu știu ce să mai spun, recunosc că după ani de zile și după ce am citit mii de comentarii de genul ăsta, pline de ură prostească și fală naționalistă, încă am senzația că nu poate fi adevărat, că oamenii n-au cum să facă rău altor oameni așa, gratuit, prostește, complet irațional. Las asta aici, poate cândva, la un moment dat se va înțelege: unii refugiaţi nu se pot întoarce acasă sau nu doresc să facă acest lucru deoarece ar continua să se confrunte cu persecuţie la întoarcere. Mulţi trăiesc în situaţii periculoase sau au nevoi specifice, care nu pot fi adresate în prima ţară în care au primit azil.

SURSA – pagina de Facebook a Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) România

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) a fost înfiinţat pe 14 decembrie 1950 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Agenţia este mandatată să conducă şi să coordoneze operaţiuni internaţionale pentru protecţia refugiaţilor. Scopul său principal este acela de a apăra drepturile şi bunăstarea refugiaţilor. Luptă pentru a se asigura că toată lumea îşi poate exercia dreptul de a solicita azil şi de a găsi refugiu într-un alt stat, cu opţiunea de a se reîntoarce acasă voluntar, de a se integra local sau de a se restabili într-o altă ţară. De asemenea, UNHCR are şi un mandat pentru a ajuta oamenii fără cetăţenie (apatrizii). Începând cu anul 1950, UNHCR a ajutat zeci de milioane de oameni să-şi reia viaţa cu demnitate. Astăzi, peste 9,300 de angajaţi, în peste 123 de ţări continuă să ajute aproximativ 43,8 milioane de refugiați, strămutați intern și apatrizi din întreaga lume.

Media de vârstă a celor care dacă ar putea le-ar tăia cu mâna lor capetele refugiaților este undeva spre 40 de ani. Generația mea. Generația unor sălbatici care nu mai au nicio scuză că nu știu ce se petrece în țări ca Siria când sunt la un click distanță de știri care-ți rup sufletul de nu mai știi cum să-l strângi de pe jos. Suntem josnici și mici și chiar și dacă ar exista toți sfinții din lume, tot n-ar avea cu cine să se înțeleagă.

ARTICOLE SIMILARE

Pilonul 2 de pensii private. Prevederea controversată din noua lege a pensiilor

Andreea Damian

Obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, neconstituțională

Andreea Damian

Articolele furate de la Hollywood recuperate după arestul bărbatului care spărgea casele vedetelor

realitatea

Cum sa te mariti pana la 30 de ani

realitatea

DR MENCI, fara E-uri – 8 ani de dieta severa!

Celebritati nascute pe 20 iulie!

realitatea

Scrie un comentariu