Tabu
CULTURESlider

Mary Poppins se întoarce: Supercalifragilisticexpialidocious sau nu?

În 1964, originalul Mary Poppins a făcut din actrița Julie Andrews o stea de cinema și a introdus o generație în accentul original al lui Dick Van Dyke. Acum, Emily Blunt și Lin-Manuel Miranda vor fi protagoniștii din Mary Poppins Returns care va avea premiera în România, mâine, 21 decembrie.

Dar se ridică Mary Poppins Returns la nivelul originalului din 1964? Aceasta este una dintre cele mai importante întrebări la care se vor gândi mai ales fanii clasicului Disney.


Cu versiuni recente ale unor alte filme clasice “Cenușăreasa”, “Cartea Junglei” și “Frumoasa și bestia”, care se comportă bine (atât în ceea ce privește criticii, cât și în box-office) plus viitoare versiuni “Aladdin”, “The Lion King” “Dumbo”, “Pinocchio” și “Little Mermaid”, Disney a angajat în mod clar resurse ample pentru efortul de a reveni în forță.

Previziunile sunt destul de optimiste pentru Mary Poppins Returns. Proiecțiile de box office se așteaptă să aducă 55 milioane dolari în prima săptămână, cu și mai multe milioane de dolari pentru începutul de an 2019 iar filmul a avut un rating de 78 la sută pe Rotten Tomatoes, ceea ce e foarte bine.

Pentru o mai bună imagine asupra viitorului acestui remake am făcut o selecție de păreri ale unor critici despre filmul care urmează să aibă premiera la noi vineri, 21 decembrie. S-a scris despre Blunt că este incredibilă prin capacitatea sa de a cânta, de a dansa și de a stârni râsetele iar căldura și farmecul ușor al actriței au capacitate de a vrăji pe oricine. Unii au comparat performanța lui Emily Blunt cu cea a actriței Julie Andrews de acum mai bine de 50 de ani. S-a spus că e mai puțin dulce totuși decât era Andrews însă mai condimentată. S-a mai vorbit despre faptul că filmul “va cânta și va dansa pe drumul spre inima ta” – o descriere cam prea sentimentală pentru anul 2018.


Chiar și cei mai greu de convins au spus că oamenii care au văzut filmul original din 1964 se vor bucura în continuare de Mary Poppins Returns, o dovadă a talentului regizorului Rob Marshall. Desigur, mulți dintre copiii care vor vedea Mary Poppins Returns nu cunosc originalul. Alții au spus că filmul Mary Poppins Returns este sfâșiat între a transporta publicul înapoi în copilărie și a-l trata ca pe copii în acest moment. Și că s-ar putea să vă placă dar nu imediat. De asemena, se poate ca pentru copiii care au crescut cu divertismentul contemporan (Minions), filmul să nu fie cine știe ce. S-a mai spus și că filmul este cumva artificial și fiecare moment de bucurie pare îndelung calculate și fabricat până la cele mai mici detalii – ceea ce îi știrbește din personalitate. Dar în orice caz, fie că s-a scris de bine sau de rău, nimeni n-a rămas indifferent față de Mary. Așa că se naunță niște încasări Supercalifragilisticexpialidocious!

ARTICOLE SIMILARE

Raport ONU: 280 mil. de persoane vor fi strămutate din cauza creşterii nivelului mării și a furtunilor

Andreea Damian

COSMARUL din Apuseni – noi detalii

IOANA TUFARU: aparitiile tv sunt regizate – Antena 1 recunoaste facatura la CNA!

Invitație la o “Cină cu ficat și inimă” de Mihaela Apetrei

Dora Constantinovici

Hantavirus | Ce este, cum se transmite și ce simptome apar

Andreea Damian

Serena Williams, dezvăluiri incredibile despre problemele grave cu care se confruntă

Andreea Damian

Scrie un comentariu