Tabu
Image default
PEOPLESlider

Patricia Arquette: “De ce nu ai voie să fii o femeie sexy la 50 de ani?”

Patricia Arquette a pus la îndoială obiceiul potrivit căruia femeile în vârstă de 50 de ani nu sunt considerate “sexy”, subliniind bătălia cu vârsta pe care femeile trebuie să o ducă în societatea de astăzi.

Arquette are în prezent rolul principal în Escape at Dannemora, serial de televiziune din șapte părți despre o evadare din închisoare care ar fi avut loc, în realitate, la Institutul de Corecție Clinton din New York, în 2015. Actrița câștigătoare de Oscar s-a îngrășat 40 de kilograme pentru rolul său – Joyce “Tilly” Mitchell, o angajată a închisorii care îi ajută pe doi deținuți să scape, în timp ce are o relație romantică cu amândoi. Arquette recunoaște că personajul său – Tilly nu are ceea ce oamenii ar decrie în mod normal ca fiind un “corp sexy” standard.

Cu toate acestea, ea întreabă de ce tipul sau vârsta corpului unei femei ar trebui să determine dacă aceasta este sau nu considerată sexy, așa cum explică The Telegraph. “Poate exista cineva a cărui tip de corp nu este tipul tău de corp tipic sexy, dar care are o sexualitate debordantă și se bucură de sexualitatea ei în mod firesc”, spune ea. “De ce societatea ne face să simțim că acest fapt este greșit sau ciudat? De ce nu ai voie să fii o femeie sexy de 50 de ani, cu un corp de femeie (cu tot cee ace implică el) de 50 de ani?”

În film, în plus față de greutate în plus, Arquette a purtat, de asemenea, dispozitive dentare pentru a modifica aspectul ei pentru rol. Acesta i-a adus nominalizări la Premiile Critics ‘Choice Awards, Premiile Globului de Aur și Premiile Screen Guild Awards. În ciuda recunoașterii pe care Arquette o primește pentru interpretarea lui Tilly, ea nu simte nevoia de a deveni “plăcută” publicului. “Este o povară pe care oamenii o aruncă mult mai mult pe femei – și pe actrițe – decât pe bărbați”, spune ea. “Cum putem să ne facem plăcute, cum îi facem pe oameni să fie empatici cu noi. Nu-mi mai pasă de asta. E foarte eliberator să nu-ți mai faci griji pentru a fi plăcut.”

Arquette a fost foarte deschisă cu privire la problemele femeilor de-a lungul anilor, având în faimosul ei discurs premiat premiul Oscar 2015 în care discuta despre lipsa egalității de gen în America.

“Vorbind comparativ despre egalitatea drepturilor femeilor din alte țări … aici nu avem drepturi egale pentru toate femeile din America pentru că atunci când s-a scris Constituția, aceasta n-a fost scrisă de femei”, a spus ea. Actrița a primit Premiul Academiei – Cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul din Boyhood, care a fost filmat pe parcursul a 12 ani.

ARTICOLE SIMILARE

Detaliul terifiant dintr-un selfie postat de Jennifer Lopez

Andreea Damian

De ce să așezi cactusul întotdeauna lângă televizor? Asta îți va schimba viața

Andreea Damian

Apa murdară din viituri a ajuns la Marea Barieră de Corali iar poluarea se vede din spațiu

Andreea Damian

Celula Session #6 | Poetrip, concert experimental

Ciocîrlan

Tendinţe pentru rochii de mireasă în 2022

Andreea Damian

Poza cu Meghan la British Fashion Awards pe care Casa Regală a șters-o fără motiv de pe Instagram

Andreea Damian

Scrie un comentariu