Tabu
CULTURESlider

Un stick USB funcțional a fost găsit în materiile fecale înghețate ale unui leopard de mare

Noua Zeelandă face apel pentru a găsi proprietarul stick-ului de memorie reperat întâmplător într-un eșantion de fecale congelate ale unui leopard de mare.

Voluntarii de la Institutul Național de Cercetare a Apelor și Atmosferei (Niwa) au recuperat dispozitivul în timp ce examinau materiile fecale congelate – care au stat într-un congelator timp de peste un an.

Pe stick se găsește un film realizat de un sportiv care mergea cu caiacul în Golful Porpoise din Caitlins, în partea de jos a Insulei de Sud. Sportivul nu este vizibil în film dar vârful caiacului albastru este, precum și imagini ale leoparzilor de mare care se joacă în apele de coastă reci, inclusiv o mamă și puii săi.

Materiile fecale sunt valoroase pentru oamenii de știință, deoarece dețin o bogată informație despre ceea ce prădătorii antarctici mâncă, sănătatea lor generală și cât timp au fost în apele Noii Zeelande. În țara întreagă, voluntarii le strâng de pe lungul liniei de coastă pentru a le duce biologilor marini, în încercarea de a afla mai multe despre animalele extrem de rare, care de obicei trăiesc și vânează în grupuri în apele antarctice, migrând din ce în ce mai mult la nord de Noua Zeelandă.

Locuitorii din Noua Zeelandă sunt de asemenea rugați să raporteze toate observațiile despre comportamentul animalelor, să-și documenteze locația cu videoclipuri și fotografii și să sune dacă au amănunte despre aceste animale la o linie de asistență dedicată special leoparzilor de mare.

“Este foarte îngrijorător faptul că aceste animale uimitoare din Antarctica au plastic de acest gen în interiorul lor”, a declarat Jodie Warren, voluntar care lucra în laboratorul biologului marin Dr. Krista Hupman după ce a recuperat stick-ul USB. Warren a lăsat stickul să se usuce timp de câteva săptămâni, fiind curioasă să vadă dacă s-ar putea recupera date.

Echipa de cercetare dorește acum să-l găsească pe proprietarul stick-ului de memorie – și să-l recruteze pentru armata de voluntari care caută pe plajele din Noua Zeelandă mărturii despre viața leoparzilor de mare. Un purtător de cuvânt al echipei a spus că nu există încă piste serioase care să ducă la găsirea proprietarului, dar vor continua să-l caute.

ARTICOLE SIMILARE

Modelul cu proteză bionică s-a căsătorit. Cum arată mireasa cu braț de aur

Andreea Damian

Smiley și Gina Pistol se căsătoresc! Anunțul mult așteptat al cuplului: „Vom deveni soț și soție” 

Andreea Damian

Matrix, filmul care a anticipat viitorul inteligenței artificiale, a împlinit 20 de ani

Andreea Damian

Fosta iubită a lui Dorian Popa, de nerecunoscut. Imaginile în care Babs este transformată total

Andreea Damian

Cel mai sexy bărbat în viață va face spectacol la butoane la Coachella

Andreea Damian

Cea mai atractivă trăsătură fizică a fiecărui semn zodiacal

Andreea Damian

Scrie un comentariu