Home > Agenda > Povestea de iubire lesbiană interzisă în Kenya a luat premiu la cel mai mare festival de film din Africa

Povestea de iubire lesbiană interzisă în Kenya a luat premiu la cel mai mare festival de film din Africa

Samantha Mugatsia, cea care a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță o interpretează pe Kena, care se îndrăgostește de Ziki, jucată de Sheila Munyiva în filmul interzis Rafiki.

Festivalul de film Fespaco din Burkina Faso a dat Samantei Mugatsia premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul său principal în filmul Rafiki chiar dacă homosexualitatea este ilegală în Kenya – o moștenire a legilor din epoca colonială britanică. Relațiile între persoane de același sex sunt pedepsite cu 14 ani de închisoare în Kenya. Kenya Film Classification Board – organismal guvernamental al Kenyei care se ocupă de reglementările în doemniul cinema a țării – a avertizat anterior că orice persoană aflată în posesia filmului ar încălca legea.

Rafiki, care înseamnă “prieten” în limba Swahili, urmărește o poveste de iubire între două tinere care se întâlnesc și se îndrăgostesc. Povestea lor se desfășoară pe fondul homofobiei și în ciuda faptului că familiile lor se opun vehement relației lor. Filmul se bazează pe “Jambula Tree”, o scurtă povestire scrisă de către scriitoarea ugandeză Monica Arac de Nyeko. Reacționând la vestea victoriei actriței, regizorul filmului, Wanuri Kahiu, a scris pe Twitter: Cel mai vechi festival de film african a recunoscut meritul unui personaj controversat… Sunt atât de mândru!”

Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat lui Marc Zinga pentru rolul său în Mercy of the Jungle, în care joacă rolul unui soldat pierdut în jungle, în Republica Democrată Congo, în timpul războiului. Regizorul filmului, Joel Karekezi, a câștigat premiul principal al festivalului de film, cunoscut sub numele de armăsarul de aur al lui Yennenga. Fespaco, acronimul în limba franceză a Festivalului de film și televiziune panafrican din Ouagadougou, sărbătorește aniversarea a 50 de ani în acest an.

Articole asemanatoare
Woody Allen începe filmările pentru noul său film în această vară
Dora Exploratoarea nu mai este un copil. E o adolescentă și are un cuțit
Cum a ajuns Zac Efron să joace rolul criminalului în serie – Ted Bundy: „semănăm”
RECENZIE: Despre casa plină de clișee construită de Trier pentru vreun premiu

Comenteaza acest articol

Povestea de iubire lesbiană interzisă în Kenya a luat premiu la cel mai mare festival de film din Africa

by realitatea   1 min
0