Tabu
CULTURESlider

Vocalistul Prodigy – Keith Flint a murit. Avea 49 de ani

Vocalistul a fost găsit mort în casa lui din Essex, luni, potrivit rapoartelor. Flint a fost cunoscut mai ales pentru hit-urile The Prodigy, Firestarter și Breathe.

Un purtător de cuvânt al poliției Essex a confirmat că un bărbat de 49 de ani a fost găsit mort. “Am fost chemați la o adresă din Brook Hill, North End, imediat după ora 8.10 dimineața”, a spus el. “Când am ajuns acolo, din păcate, un om de 49 de ani a fost declarat mort la fața locului. Rudele sale apropriate au fost informate. Moartea nu este tratată ca fiind suspectă și un dosar va fi pregătit de medicul legist.”

The Prodigy este o formație engleză de muzică electronică, fondată în anul 1990 de către Liam Howlett. Componența formației consta în Liam Howlett (clapist și compozitor), Keith Flint (dansator și vocalist), Leo Crabtree (baterist), Rob Holliday (chitarist) și Maxim (MC și vocalist). Alăturie de the Chemical Brothers, Fatboy Slim și alte formații, The Prodigy este creditată a fi pionier al genului big beat, care a avut o popularitate mainstream în anii 1990 și 2000. Până în 2011 formația a vândut peste 25 de milioane de albume în lumea întreagă. Pe durata existenței sale grupul a câștigat numeroase premii muzicale, printre care două premii Brit—dublu câștigătoare a premiului ”cea mai bună formație dance britanică”, trei premii MTV Video Music Awards, dou premii Kerrang, cinci premii MTV Europe Music Awards, și două nominalizări la premiile Grammy.

Brandul muzical al formației face uz de diverse stiluri, de la rave, hardcore techno, industrial și breakbeat la începutul anilor 1990 – până la big beat și rock electronic cu elemente de punk vocal în ultima perioadă. The Prodigy a evoluat inițial în scena rave underground la începutul anilor 1990, iar de atunci a obținut o popularitate globală și un renume mondial.

Anul trecut trupa a scos un album nou – No Tourists. “Simțiți căldura și pregătiți-vă pentru război” erau versurile uneia dintre piesele de pe albumul al treilea al trupei The Prodigy – No Tourists – lansat la exact 28 de ani de la primul lor concert.

Flint s-a întors recent în UK după un turneu în Australia și urma să înceapă un alt turneu în SUA, în luna mai. Chase and Status au scris: “Absolut devastator să auzi vestea tragică că legenda Keith Flint de la Prodigy a murit. Gândurile și condoleanțele noastre, suntem alături de toți prietenii și de familia sa. Nu am fi existat dacă nu era Keith. RIP.”

Ed Simons de la The Chemical Brothers a scris și el: “Doamne, atât de trist să aud despre Keith Flint, a fost întotdeauna un om plăcut și foarte bun cu Tom și cu mine când am început să avem concrete împreună… un om bun”.

ARTICOLE SIMILARE

Marcia Cross, despre cancerul ei: „A fost unul dintre cele mai mari cadouri pe care le-am putut avea”

Andreea Damian

Pokemon Go – cea mai controversata aplicatie a anului 2016

realitatea

MOMENTE DE NEUITAT PE COVORUL ROSU AL ROMANIAN MUSIC AWARDS 2014

Stresul din timpul sarcinii crește riscul dezvoltării tulburărilor de personalitate la copii

Andreea Damian

Ştefan Bănică Jr. face „cuplu” cu Irina Fodor. Ce emisiune vor prezenta împreună

Andreea Damian

Cum poți dormi mai bine pe caniculă. 16 sfaturi surprinzătoare de la experții în somnologie

Andreea Damian

Scrie un comentariu