Tabu
CULTURE

22 de motive pentru care să iubim Bucureștiul

Volumul de colecție « Bucureștiul în 22 de povești » s-a lansat ieri  în cadrul Târgului de Carte Bookfest 2009.

Cartea reprezintă o cronică a celor mai frumoase 22 de locuri din București compusă chiar de locuitorii săi. « Bucureștiul în 22 de povești » este editat de Humanitas cu sprijinul Apa Nova București.

Volumul „Bucureștiul în 22 de povești” este rezultatul unui concurs literar pe blogul www.deceiubimbucurestiul.ro, care a invitat utilizatorii să povestească motivele, experiențele și micile secrete pentru care iubim orașul în care locuim. Proiectul a continuat campania inițiată în 2007 semnată « Apa Nova pentru București », în care străzile primeau alte denumiri legate de povești și amintiri pe care, cu toții, le împărtășim cu orașul. « Strada unde am pupat-o pe Mimi » sau « Strada unde am bușit mașina lui tata » deveneau mărturii despre un oraș cu te poți împrieteni. Un juriu format din personalități ale lumii literare, precum și jurnaliști sau bloggeri: Adrian Majuru, Ioan T. Morar, Andi Moisescu, Silviu Man, Ema Stere și Alexandru Bălășescu a parcurs peste 300 de posturi și povești generate de utilizatori incluzând peste 250 de fotografii personale cu locurile din București. Selecția finală cuprinde 22 de povești câștigătoare și 3 premii speciale publicate într-un volum de colecție care descrie povestea orașului prin ochii locuitorilor sai: un sondaj virtual în realitatea urbană.

În ordinea clasamentului desemnat de juriu și a apariției în volum, autorii celor 22 de povești câștigătoare și 3 premii speciale sunt : Dragoș Voicu (Premiul pentru Proză la Concursul de Debut al Editurii Cartea Românească, 2008.), Petre Negru, Mădalina Voicu, Alexandra Ghiță, Octav Eugen Popa, Gabriel Macovei, Raluca Huluban, Alexandru Stănescu, Robert Burcuță, Ligia Adam, Anca Norocel, Diana Coman, Annamaria Chițan, Gabriel Adrian Mirea, Monica Oana Neagoe, Ana-Maria Codrescu, Raluca Hritcu, Vasile Sensual, Maria Luiza Hariton, Andrei Druschy, Cătălin Gheorghe, Eliza Simion, Martin Diana Mihaela, Liviu Cristian Tănase, Silvana Demeter.

« La baza campaniei « De ce iubim Bucurestiul » a stat un studiu al percepțiilor care evidenția faptul că mare parte dintre bucureșteni locuiesc în acest oraș pentru oportunitățile de carieră și foarte puțini din atașament. Concursul pe care l-am lansat anul trecut și-a dorit în primul rand să ne reamintească că fiecare dintre noi are o poveste de împărtășit cu orașul în care locuiește. In plus, câstigătorii de astăzi pot deveni scriitori recunoscuți în viitorul apropiat, juriul apreciind talentul participanților, iar debutul literar fiind asigurat astăzi prin acest volum. » spune dl. Bruno Roche, Director General Apa Nova București.

ARTICOLE SIMILARE

Aroma Mediteranei

realitatea

Reinventeaza-ti stilul la Plaza Romania!

Divorț la final pentru Mihaela Rădulescu

realitatea

Angela Merkel, de nouă ani cea mai puternică femeie din lume

Andreea Damian

Ziua Mondială a Teatrului ⎢ Hamlet la MARe

Ciocîrlan

Despre “Boogie” cu Radu Muntean

realitatea

Scrie un comentariu